Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Héteken belül módosulhat a köznevelési törvény
A módosítások a költségvetési tervezéshez, az önkormányzati és közigazgatási rendszer átalakításához kapcsolódnak

Heteken belül módosulhat köznevelési törvény, azt még az Országgyűlés jelenlegi ülésszaka alatt benyújtják - mondta június 13-án Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár. A helyettes államtitkár sajtótájékoztatón jelezte, a módosítások semmilyen korábban vitatott pedagógiai iskolaműködtetési kérdést nem érintenek. Olyan módosításokról van szó, amelyek a költségvetési tervezéshez, az önkormányzati és közigazgatási rendszer átalakításához kapcsolódnak.


Példaként említette, hogy a járások megjelenése, az önkormányzatok központi költségvetési finanszírozásának megváltozása olyan változásokat hoz, amelyeknek hatása van a közoktatásra, köznevelésre. Gloviczki Zoltán szerint a június 15-én záruló tanév izgalmas, küzdelmes és példátlanul sikeres volt. Az eredményeket sorolva az oktatási törvények elfogadása mellett az új Nemzeti alaptantervet említette. Mint elmondta: dolgoznak a törvényekhez kapcsolódó végrehajtási rendeleteken és kerettanterveken. Megalapozott, komoly készülődés indul 2013 szeptemberére, amikor az új kerettantervek alapján és a megújult tankönyvekből kezdődhet majd az oktatás.

A kiosztott háttéranyag szerint az általános iskolákban 747 547 diáknak, középfokú képzésben 428 291 nappali tagozatos diáknak, valamint 157 856 pedagógusnak kezdődik meg péntektől a 11 hetes nyári szünet. Összehasonlításul közölték: a tanítási idő Németországban negyven hét, míg Hollandiában és Dániában 41-41 hétig kell iskolába járni. Magyarország 37 héttel az európai átlaghoz tartozik. Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője azt mondta: tájékoztatót állítottak össze a diákmunka alapvető szabályairól, és a füzetet eljuttatták az összes oktatási intézménybe.

A kiadvány - amely elérhető a http://www.nav.gov.hu/ oldalon is - a kötelezettségek mellett tartalmazza a diákok jogait, és segítséget nyújt a megfelelő munkatípus kiválasztásához. Megjegyezte: a rendelkezésre álló adataik alapján iskolaszövetkezeteknél mintegy 200 ezer diák vállal munkát, ez azonban töredéke azoknak, akik nyáron valóban dolgozni fognak.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu