Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A belügyminiszter meg van elégedve az új ÖTV-vel
Pintér Sándor részletesen foglalkozott az önkormányzatok pénzügyi helyzetével éves beszámolójában
A Belügyminisztérium előtt álló egyik legfontosabb feladat a hivatali korrupciós ügyek felszámolása - mondta Pintér Sándor belügyminiszter június 12-én az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságában. A tárcavezető éves beszámolójában kiemelte az új önkormányzati törvényt és az adósságkonszolidációt - tájékoztatott az InfoRádió.

Pintér Sándor a meghallgatáson kiemelte az önkormányzati törvény megalkotását. A belügyminiszter azt mondta, meggyőződése, hogy egy jó törvényt sikerült alkotni, ami az elkövetkező 20-30 évben, vagy talán még hosszabb ideig is meghatározza az önkormányzatiságot Magyarországon. Hozzátette, az új törvény a feladatfinanszírozásra koncentrál.

Azt mondta, mivel már a terveket is be kell mutatni a Belügyminisztériumnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, elkerülhető, hogy az önkormányzatok újabb adósságokat halmozzanak fel.

A tárca felülvizsgálta az önkormányzatok költségvetési helyzetét, és a stabilizációra benyújtott kérvényeiket. Pintér Sándor elmondta, 34 milliárd forinttal támogatták a településeket.

A belügyminiszter kitért a megyei önkormányzatok helyzetének javítására is. Az adósságkonszolidáció keretében 197,6 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány. 2011-ben az adósságállomány 1200 milliárd forint volt, és ezen felül még 300 milliárd forintnyi számlatartozást halmoztak fel az önkormányzatok.

Pintér Sándor kitért a hajléktalankérdésre is. A fűtött utca program keretében új szálláshelyeket hoztak létre, ahol 448 fő részére tudtak éjszakai szálláshelyet és 276 fő részére nappali elhelyezést biztosítani. Ezzel párhuzamosan próbálták felszámolni azt a jelenséget, amikor a hajléktalanok élhetetlenné tették az aluljárókat és a kapualjakat, úgy, hogy közmunkát adtak a fedél nélkül élőknek.

A tárca előtt álló feladatok között említette a hivatali korrupciók visszaszorítását. Pintér Sándor kiemelte a rendőrség szerepét a munkában, amely több korrupciós ügyet is felderített, köztük a rendőrségen belüli, rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyet. A belügyminiszter azt mondta, az ezzel kapcsolatos titkosszolgálati felderítés eredményeit a nyomozás nyílt szakaszában ismertetik majd.


Forrás: InfoRádió - OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu