Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egészség, szépség, biztonság, fenntartható életmód
Az MNKSZ nemzetközi konferenciát rendez az idősödés nemzetközi éve tiszteletére

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) „Női karrier korhatár nélkül" programja keretében „Az aktív idősödés és nemzedékek közötti szolidaritás európai éve" tiszteletére „Egészség, szépség, biztonság" címmel nemzetközi konferenciáját rendez június 28-án, Budapesten. A rendezvényen többek között a nők egészségmegőrző szerepéről, illetve a fenntartható életmódról és családmodellről hangzanak el előadások.


Az egész világon jelentkező probléma a demográfiai öregedés, de Magyarországon különösen súlyos a helyzet. Az idősek aránya egyre nő a társadalomban, és rossz az egészségi állapotuk: egyre több az idős, beteg ember. Mivel a nők tovább élnek, az ő aktivitásuk, egészségük megőrzésére külön fel kell hívni a figyelmet. Ez azért is indokolt, mert nemcsak önmaguk, hanem a családjuk egészségének megőrzésében is meghatározó a szerepük.

A 2012-es év az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy Európában minden eddiginél hosszabb ideig élnek az emberek, és idősebb éveiket is egészségesebben töltik, mint korábban. Az aktív időskor lehetőséget ad a mostani és a jövőbeni idősebb embereknek arra, hogy állásban maradjanak és tudásukat továbbadják, továbbra is tevékeny szerepet tölthessenek be a társadalomban, s minél egészségesebb és boldogabb, teljesebb életet élhessenek.

A politikusok és az érintettek előtt álló feladat az, hogy elősegítsék, hogy az idős emberek tevékenyen és önállóan tudjanak élni. Igen sokféle területen kell intézkedéseket hozniuk ennek érdekében, például a foglalkoztatásban, az egészségügyi ellátásban, a szociális szolgáltatásokban, a felnőttképzésben, továbbá az önkéntesség, a lakhatás, az informatikai szolgáltatások vagy a közlekedés terén. Az európai év arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a tevékeny időskorral kapcsolatos kérdésekre, és bemutassa, melyek a rájuk adható legjobb válaszok.

Az MNKSZ „Női karrier korhatár nélkül" programja keretében felhívja a figyelmet az idősebb nők munkaerő piaci részvételének szükségességére és egyben a családban betöltött szerepük fontosságára. Az 50 év feletti nőkre „szendvics generációként" hárul egyidejűleg a gyermekeikről, szüleikről és unokáikról való gondoskodás felelőssége. A meghosszabbodott életpályához szükséges az életminőség, az egészség, szépség, magabiztosság megőrzése, az egész életen át tartó tanulás készsége.

A szervezők közösen keresik a megoldásokat a Parlament, a kormány, a tudományos- és vállalati szféra, az EU, az ENSZ, civil és szakmai szervezetek, média, sport és kultúra területéről felkért előadók és a széles körből meghívott résztvevők bevonásával, s várnak a rendezvényre minden magyar és külföldi érdeklődőt, minden olyan szervezetet, ahol fontos a nők szervezethez hozzáadott értéke - korhatár nélkül.

A konferencia témái:

- a nők tovább élnek, így meghosszabbodik a munkában töltött idő, a karrier
- az életminőség, az egészség, szépség, magabiztosság megőrzése
- a nők szerepe családjuk egészségének megőrzésében
- az Öngondoskodás fontossága
- generációk közötti összefogás a családban és a munkahelyen
- a munka és a család-magánélet összeegyeztethetősége a nők különböző életszakaszaiban
- a vidéki nők helyzete
- hagyományos értékeink bemutatása jó példaként
- fenntarthatóság - fenntartható életmód, értékrend, családmodell

Program:

13:00 - 14:00 Regisztráció, vendégek fogadása

14:00 - 16:00 Köszöntők, előadások (Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke - Dr. Pusztai Zsófia, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője - Járóka Lívia EP Képviselő, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke - Prof. Dr. Iván László gerontológus, pszichiáter, országgyűlési képviselő, az Idősügyi Tanács tagja, a konferencia vezérszónoka - Őexcellenciája Takalani Esther Netshitenzhe, Dél Afrika magyarországi nagykövete, a konferencia díszvendége)

16:00 - 16:30 Frissítők

16:30 - 17:00 Előadások (Professor Giuseppe Tritt, az UNESCO égisze alatt működő WABT - World Academy of Biomedical Sciences and Technologies elnöke, a konferencia díszvendége - Boross Julianna, a Központi Statisztikai Hivatal vezető tanácsosa)

17:00 - 18:00 Panelbeszélgetés (Moderátor: Farkas Erika, az MR1 Kossuth Rádió műsorvezetője. Előadók: Dobi Kitti, a BP European Business Service Centre Kft. HR igazgatója - Géczy Dorottya színésznő - Dr. Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet főigazgatója - Miczinkó Katalin, a Ringier Kiadó Kft. hirdetési igazgatója - Dr. Rozsos Tamás plasztikai sebész - Dr. Sebők Zsuzsanna belgyógyász, a Magyar Falu-egészségügyi Tudományos Társaság alelnöke - Temesvári Andrea, teniszbajnok, olimpikon - Dr. Torda Márta, a Vidékfejlesztési Minisztérium Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály főosztályvezető-helyettese)

18:00 - 18.30 Hozzászólások, zárógondolatok

A konferencia időpontja: 2012. június 28. 14:00- 18.30

A konferencia helyszíne: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A konferencia nyelve: magyar és angol, szinkrontolmácsolással

További információ: Ferenczi Andrea (36 30 9827093)

Online-regisztráció: http://www.noiegeszseg.hu/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu