Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rohamosan gyarapszik Mosonmagyaróvár lakossága
Mind többen érkeznek a keleti megyékből a Győr-Moson-Sopron megyei városba
Az utóbbi három esztendőben évi ezerrel gyarapodott a most 32 és fél ezres Mosonmagyaróvár lélekszáma - mondta Nagy István polgármester. A Győr-Moson-Sopron megyei város vezetője (Fidesz-KDNP) közölte: a növekedés oka, hogy mind többen érkeznek az ország keleti részéből, Békés, Borsod, Nógrád és Szabolcs megyéből munkahelyet keresni, azaz „migrációs helyzet van".

„Először eljön az édesapa, itt dolgozik egy-két évet, lakik munkásszállóban. Amikor a munkahelye biztossá válik, vagy a feleség számára is találnak állást, akkor következik a családegyesítés" - vázolta a tipikus forgatókönyvet a polgármester.

Nagy István szavai szerint kialakult egy körforgás is: a mosonmagyaróváriak elmennek külföldre munkát vállalni, és este hazajönnek, az általuk otthagyott munkahelyeket pedig a keletről érkezettek foglalják el.

A polgármester megemlítette: a határon túl munkát kereső mosonmagyaróváriak általában két-ötévnyi ingázással keresik meg egzisztenciájuk alapjait, azaz a kocsira, a lakásra valót, majd hazatérnek, hiszen a fenntartásra elegendő itteni bérük is. A cégek közti „munkaerő-vadászat"  elindított egy bérspirált, így egészen versenyképesek a fizetések, nehogy a jó szakembereket külföldre csábítsák - tette hozzá Nagy István.

A betelepülők gyermekei miatt már évek óta nyomás alá került a helyi oktatási rendszer, most a közeli Bezenyével tárgyalnak arról, hogy az ottani intézmény fogadná azokat az óvodásokat, akiknek nincs elegendő hely a városban; most mérik fel, mekkora erre az igény. Megjegyezte: egy óvodai csoport indítása ötmillió forintjukba kerülne, a kicsik Bezenyére szállításának költsége ennél jóval kisebb. Hozzátette: remélik, hogy ez a megoldás példaértékű lehet majd.

Forrás: MTI
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu