Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pécsett összegyűjtötték, mivel árthatunk másoknak
Egyszerűbb dolguk lesz ezentúl a közterület-felügyelőknek
Egyetlen dokumentumban, a tiltott, közösségellenes magatartásokról szóló rendeletben gyűjtötte össze az önkormányzat a korábban szabálysértési bírsággal sújtott tevékenységeket. Könnyebb dolguk lesz így a közterület-felügyelőknek Pécsett, hiszen nem kell egyidejűleg több jogszabályt figyelembe venniük a bírságok megítélésekor és kiszabásakor, mindössze ezt az összefoglaló dokumentumot.

Egy, április 15-én hatályba lépett törvény szerint az önkormányzatok kötelesek hatályon kívül helyezni eddigi szabálysértési rendelkezéseiket, mivel ettől az időponttól fogva kizárólag a törvény által büntetni rendelt, társadalomra veszélyes tevékenység vagy mulasztás minősülhet szabálysértésnek. A joghézag miatt az önkormányzat a mostani rendeletben meghatározott tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokat, s ezek elkövetőjével szemben közigazgatási pénzbírság kiszabását rendelte el.

A rendeletben ugyanúgy szerepelnek tehát a behajtási övezetekre vonatkozó tilalmak, mint az utcai szeszesital-fogyasztás, a erőszakos koldulást, a galambetetés, a kutyák póráz nélkül sétáltatásának, szemetelésnek, a vasárnapi fűnyírásnak vagy az éjszakai alkoholárusításnak a tilalma.

Páva Zsolt polgármester a május 31-én rendezett közgyűlésen elmondta: a város a korábban szabálysértési bírsággal sújtott tevékenységeket sorolta az új rendeletbe, tehát sok újdonságról nincsen szó a dokumentumot illetően. Annyi könnyebbség azonban van, hogy a közterület-felügyelőknek a rendelettel könnyebb dolguk lesz, hiszen nem kell egyidejűleg több jogszabályt figyelembe venniük a bírságok megítélésekor és kiszabásakor, mindössze ezt az összefoglaló dokumentumot.

Új elem lesz a tiltott tevékenységek között, hogy „aki a vízszolgáltatót megakadályozza abban, hogy a mérőóra állapotát és a felhasználó vételezését ellenőrizze, valamint a vízmérőórát leolvassa, továbbá a vízszolgáltatót meggátolja abban, hogy tartozás esetén a vízszolgáltatást felfüggessze, tiltott, közösségellenes magatartást valósít meg".

Minderre a szabályra azért van szükség, mert más közüzemi szolgáltatóknál, így a távhő-, gáz-, és villanyszolgáltatónál az ágazati törvényekben lehetőség van arra, hogy a felhasználási hely vonatkozásában a hatóság kikényszerítse az ellenőrzést vagy függessze fel a szolgáltatást. A vízszolgáltatás kapcsán azonban erre nincsen magasabb szintű szabály. A Tettye Forrásház Zrt. tapasztalatai alapján gyakoriak viszont a visszaélésszerű magatartások a tekintetben, emiatt pedig elmaradások keletkeznek, s a rendesen fizetők isszák a kihágások levét.

Forrás: PécsMa.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu