Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három kitüntető címre lehet pályázni Pest megyében
Az önkormányzat október végéig dönt a díjakról, melyeket a december 4-i megyenapon adnak át

Ismét pályázhatnak a Pest megyében élő magánszemélyek, közösségek, illetve a térségben működő gazdasági társaságok a megyei önkormányzat három kitüntető címére: a kulturált települési környezet díjra, az építészeti nívódíjra és a Pest megye környezetvédelméért díjra - közölte az országban egyedülálló pályázatok meghirdetése kapcsán a megyeháza sajtófőnöke az MTI-vel.


Ambrus András elmondta: a kulturált települési környezet díjra azok a közösségek esélyesek, amelyek egy-egy településen vagy nagyobb településrészen kiemelkedő munkát végeznek környezetük szebbé, jobbá tétele érdekében.

A megyei önkormányzat építészeti nívódíjára magánszemélyek, gazdasági társaságok és önkormányzatok egyaránt pályázhatnak magas színvonalú, gazdaságosan megépített vagy értéknövelő módon rehabilitált ingatlanokkal. E díj odaítélésénél előnyt élveznek a klíma- és energiatudatos megoldásokat hordozó lakó- és középületek, gazdasági épületek, illetve üdülők - tette hozzá a sajtófőnök.

A megyei környezetvédelmi díj várományosai olyan magánszemélyek vagy civil szervezetek, egyesületek, akik, illetve amelyek Pest megye épített és természetes környezetének megóvásában, fejlesztésében jeleskedtek. Ezt a kitüntető címet a települési önkormányzatok, a megyében élő magánszemélyek, illetve társadalmi szervezetek javaslatai alapján ítélik oda (az előző két díj esetében a pályázatok közül szakértők, valamint a megyei közgyűlés illetékes bizottságának javaslata alapján választják ki a legjobbakat) - magyarázta Ambrus András. 

Az önkormányzat október 31-ig dönt a díjakról, melyeket a december 4-i megyenapon adnak át. Tavaly a kulturált települési környezet díjat Nagykovácsi és Zebegény kapta (megújított főterei miatt), míg építészeti nívódíjban az abonyi Katolikus Ház, a zsámbéki Tündérkert óvoda és a gödöllői Batthyány utcai óvoda részesült. A Pest megye környezetvédelméért díjat két magánszemélynek és két egyesületnek ítélték oda - közölte a sajtófőnök.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu