Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Balettcsillagok és polgármesterek
Önkormányzati konferencia és táncgála a Budapest Kongresszusi Központban
 

Rendkívüli, vissza nem térő alkalomnak ígérkezik a polgármesterek számára a gálaest, amelyet 32 balettcsillag 8 balett-társulat címmel lesz látható november 9-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvényen ugyanis nemcsak a műfaj jelenlegi legnagyobb hazai képviselői lépnek fel sosem látott koreográfiákat bemutatva, de találkozhatunk azokkal a művészekkel is, akik a magyar balett hírnevét megalapozták. A gálaest délutánján a MÖSZ Önkormányzatok és kultúra címmel rendez konferenciát, melynek résztvevői meghívást nyernek a balettprodukcióra is. Az est fővédnöke Gémesi György, a szövetség elnöke.


 

Hazánk szinte összes híres balettművésze fellép azon a gálaesten, amelyet 32 Balettcsillag 8 balett-társulat címmel november 9-én este láthat a nagyközönség a Budapest Kongresszusi Központban. A seregszemlén a magyarországi balett társulatok - a Magyar Nemzeti Balett, a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Fesztivál Balett, a gödöllői Magyar Balett Színház és a Bozsik Yvette Társulat - mellett nemzetközi táncművészekkel is találkozhatunk, sőt a szervezők meghívták azokat a sztárokat is, akik megalapozták a magyar balett világhírnevét, de már nincsenek színpadon. Róluk film-összeállítás látható majd. A produkció vendégművésze: St. Martin előadóművész.

Az alapvetően lírai hangulatú program bővelkedik különleges produkciókban: Solymosi Tamás és Ledán Eszter egy Magyarországon még sosem látott koreográfiát mutat be Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének balett-változatából, míg Tunyogi Henriett Paroni koreográfiáját táncolja el St. Martin élő zenéjére Nagyszentpéteri Miklóssal. A gála résztvevői között lesz még - többek között - Apáti Bence, Balássy Szilvia, Cserta József, Gombai Szabolcs, Haller János, Jónás Zsuzsa, Keveházi Krisztina, Kozmér Alexandra, Krausz Aliz, Lázár Eszter, Oláh Zoltán, Volf Katalin és Weisz Sára. Seregi László, Hágai Katalin, Orosz Adél, Kun Zsuzsa, Kékesi Mária, Dózsa Imre, Keveházi Gábor, Markó Iván, Szakály György, id. Nagy Zoltán, Végh Krisztina, ifj. Harangozó Gyula, Kaszás Ildikó, Pongor Ildikó, Fodor Antal és Lőcsey Jenő pályafutása előtt filmösszeállítással tisztelegnek.

Mint a gálaest szervezőjétől, Őszy-Tóth Gábrieltől megtudtuk, nem kis feladat volt időpontot egyeztetni minden művésszel, hiszen közülük sokan külföldön tartózkodnak. Nagy Tamás Amszterdamból, Lukács András Bécsből érkezik, és a Solymosi Tamás is csak erre az alkalomra jön haza. „Egészen biztos, hogy egyszeri és megismételhetetlen alkalomról van szó, hiszen szinte valamennyi híres magyar balettművész fellép ezen az estén, éppen ezért a rajongóknak nem érdemes elszalasztani ezt a remek lehetőséget." - állítja. Őszy-Tóth Gábriel elárulta azt is, hogy a gála megrendezéséhez a 2004-es „Operacsillagok egy színpadon" című előadás elsöprő sikere adott lendületet, továbbá hogy a közeljövőben könyvet készül megjelentetni Balettcsillagok a függöny mögött címmel a műfaj honi képviselőinek életéről, később pedig elképzelhetőnek tart egy hasonló gálaestet operettsztárjaink főszereplésével.

         A különleges kulturális produkciót megelőzően Önkormányzatok és kultúra címmel tart konferenciát a MÖSZ a Kongresszusi Központban, amelynek fókuszában a kultúra helyi közösségek életében elfoglalt szerepe, fontossága, s nem utolsó sorban finanszírozása áll, ami különösen a kistelepülések számára jelent egyre nehezebben megoldható problémát.

A találkozón az önkormányzati szféra illetékes szakértői mellett a kulturális élet két jeles képviselője, Pécsi Ildikó és Gulyás Dénes előadást tart. 

         A szövetség elnöke, az est fővédnöki tisztét is betöltő Gémesi György azért vállalta el a gálaest fővédnökségét, mert Gödöllőn is rendkívül kiemelt fontosságot tulajdonítanak a kultúrának, s egy olyan kulturális bázist kialakításán dolgoznak, amelynek központja a Grassalkovich-kastély lenne, s ahova a fővárosból és az ország más részeiről is sokan ellátogatnának majd. Nem is beszélve arról, hogy Gödöllőnek van már saját balettegyüttese, a Magyar Balett Színház, amelynek két sztárja: Popova Aleszja és Linda Schneiderova is látható lesz a nagyszabású műsorban.

Zengő Vivien

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu