Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nemzetiségiek tevékenységét támogató pályázatok
Idén összesen 300 milliós keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére

A KIM kiírta a nemzetiségek tevékenységének 2012. évi támogatására vonatkozó pályázatokat több mint 300 millió forintos keretösszegre. A pályázatok célja a nemzetiségi civil szervezetek működésének, a nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek kulturális kezdeményezéseinek, a nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó táborok szervezésének, a nemzetiségi pedagógusok anyaországi részvétellel történő továbbképzésének, s az országos nemzetiségi önkormányzatok intézményei fenntartásának támogatása.


 

A nemzetiségek 2012. évi tevékenységének támogatására öt kategóriában írtak ki pályázatot: nemzetiségi társadalmi szervezetek működési támogatására 125 millió, Magyarországon és az anyaországban megvalósuló táborok támogatására 30 millió, az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának támogatására 9,5 millió, nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatására 100 millió, országos nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények támogatására pedig 50 millió forintra.

A pályázatok beadási határideje 2012. április 30., kivéve az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának támogatására kiírt pályázatokat, amelyek esetében a beadási határidő: 2012. június 1.

A pályázati keret forrását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetési fejezetének „nemzetiségi támogatások" keretéből biztosítja. A pályázatok kezelője a Wekerle Sándor Alapkezelő. A pályázatokról a Nemzetiségi Támogatási Bizottság javaslata alapján a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár dönt. A kilencfős bizottság tagjai egyenlő arányban az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága, az országos nemzetiségi önkormányzatok és a Wekerle Sándor Alapkezelő által delegált személyek.

A pályázatok kiírását Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kezdeményezésére egyeztetés előzte meg az országos nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel, ahol áttekintették a 2011. évi pályáztatási rendszer tapasztalatait, valamint az idei pályázati felhívások céljait és irányait - tájékoztat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A pályázati kiírásokat ahttp://www.kormany.hu/hu/dok?page=1&source=3&type=206#!DocumentBrowse honlapon lehet elérni.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu