Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Balatonvilágos Somogy megyéhez szeretne tartozni
A Veszprém Megyei Közgyűlés elfogadja Balatonvilágos megyeváltási szándékát

A Veszprém Megyei Közgyűlés elfogadja, hogy Balatonvilágos megyét váltson és Somogyhoz kerüljön - tájékoztatta a március végén meghozott döntésről Magasi Anikó sajtószóvivő az MTI-t. A közgyűlés elismeri, hogy a közeli Siófok jelentős „vonzerőt" fejt ki Balatonvilágosra, s hogy a leendő balatonfüredi járásközpontnál a siófoki járáshoz csatolás előnyösebb, ám a megyei szintű hivatalok Veszprémben könnyebben elérhetőek, mint Kaposváron.


Balatonvilágoson január 29-én tartottak népszavazást a megyeváltásról, de a részvétel nem érte el a szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot, így a helyi népszavazás eredménytelen lett. A település azonban élt az önkormányzati törvényben foglalt jogával és folytatta a megyeváltás folyamatát. Ennek során az érintett megyei önkormányzatoknak véleményezniük kell a megyeváltást.

A Veszprém Megyei Közgyűlés - tiszteletben tartva Balatonvilágos önrendelkezési jogát - sajnálattal tudomásul veszi a megyeváltásra irányuló kezdeményezést - rögzíti a határozat. A közgyűlés elismeri, hogy a közeli Siófok jelentős „vonzerőt" fejt ki Balatonvilágosra, s hogy a jelenlegi közigazgatási központ Balatonalmádi, valamint a leendő balatonfüredi járásközpontnál a siófoki járáshoz csatolás előnyösebb. Emellett azonban a határozat szerint a megyei szintű hivatalok Veszprémben könnyebben elérhetőek, mint Kaposváron, ami Veszprém megye mellett szól.

A közgyűlés a határozatban elfogadja a balatonvilágosiak azon érvét, hogy a közlekedés Siófok felé jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint a leendő járási központ Balatonfüredre, ám megállapítja, hogy a veszprémi közlekedési kapcsolat jobb, mint a kaposvári. Az erős hivatásforgalmi (munkába járás) és kereskedelmi kapcsolat viszont a megyegyűlés szerint nem lehet érv, mert ezek a kapcsolatok nem „ismerik" a megyehatárt, más elveken szerveződnek - olvasható a megszavazott közgyűlési határozatban.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu