Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergom sorsa várhat minden magyar településre
A MÖSZ értetlenül áll a kormány döntése előtt
Legalább 750 millió forintot kell befizetnie az idén Esztergom önkormányzatának a központi költségvetésbe az állam által a várostól átvett intézmények után - döntött március 26-án az Országgyűlés. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) értetlenül áll a döntése előtt, mert az nincs összhangban a feladat finanszírozási tervekkel, s „előre vetíti az önkormányzatok jövőbeni teljes kisemmizésének árnyékát." A MÖSZ március 29-én közleményt adott ki a kormánydöntéssel kapcsolatban, amely az alábbiakban olvasható.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleménye

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége értetlenül áll az Országgyűlés Esztergom önkormányzatát drasztikus elvonással érintő döntése előtt. Az elvonás nincs összhangban a Tállai András államtitkár által többször hangsúlyozott feladat finanszírozási tervekkel, mindamellett előre vetíti az önkormányzatok jövőbeni teljes kisemmizésének árnyékát. Beigazolódni látszik, hogy az önkormányzati feladatok államosításának költségeit a települések kell viseljék.

A MÖSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a mai napig nem tisztázott mely feladatok kerülnek át a 2013-tól felálló járási hivatalokhoz, illetve nem ismert milyen bevételek maradnak jövő évtől az önkormányzatoknál.

Nem ismertek az iskolák 2013-as államosításának keretei sem. A döntések késedelmessége, előkészítetlensége, az érdemi párbeszéd hiánya, kapkodás már eddig is számos súlyos hibát eredményezett, és egyre nagyobb bizonytalanságot jelent a feladat ellátásban az egyre jobban kiszolgáltatott helyzetben lévő szakembereke számára.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi párbeszédet és folyamatos konzultációt az önkormányzatokkal és mielőbb intézkedjen a feladatok államosításának megfelelő előkészítéséről.

A MÖSZ felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a tíz millió magyar állampolgárnak szolgáltató  önkormányzatok bizonytalanságban tartása ellehetetleníti az eddig is erején felül teljesítő települések biztonságos szolgáltatásait.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu