Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egyes önkormányzatok kölcsönt adnak a temetéshez
A köztemetés helyett sok helyen meghitelezik az utolsó út költségeit
A nagyfokú elszegényedés szomorú velejárója, amikor a hozzátartozók már nem képesek kigazdálkodni a temetés költségeit sem, szeretteiknek az elvesztésekor. Emiatt gyakran a települési önkormányzatok finanszírozzák a végső búcsút. Igaz, a köztemetések elkerülése érdekében akad, ahol kölcsönt, segélyt adnak az érintett famíliáknak.
Az eladósodottsággal és a növekvő munkanélküliséggel magyarázzák, hogy a kistelepüléseken élők elhunyt szeretteik temetési költségeit se tudják vállalni. Barna Jánosné békéssámsoni polgármester szerint a hozzátartozók szégyenként élik ezt meg. A településen találtak egy módszert, mellyel könnyítenek a családok szűkös anyagi helyzetén, ilyen tragédia esetén. Az önkormányzatnál kölcsönt adnak a rászoruló családoknak. Az érintettek egy év alatt visszatörlesztik a pénzt.

Szarvason két tendencia figyelhető meg: nő a köztemetések száma; olyan elhunytak esetében is egyre többször kell elrendelni köztemetést, akiknek vannak családtagjaik. Mikó László, a szarvasi polgármesteri hivatal hatósági, szociális és családvédelmi osztályának helyettes vezetője azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy a köztemetés fix költsége 100 ezer forint, amit utólag megpróbálnak behajtani. Méltányossági kérelmet azonban benyújthatnak, és alacsony jövedelem esetén lehetőség van a temetési költség részbeni vagy teljes elengedésére. 

Mezőberényben is tapasztalják, többen kérnek kölcsönt a temetéshez, és emelkedik a köztemetések száma. Siklósi István polgármester elmondta, idén öt alkalommal támogatták kölcsönnel a hozzátartozókat, s kétszer volt köztemetés. Tavaly szinte egész évben kellett ennyiszer segítenie az önkormányzatnak. Akik kölcsönt kérnek a végtisztességhez, általában a hamvasztás mellett döntenek, hiszen az kevesebbe kerül, mint a koporsós temetkezés.


Forrás: Békés Megyei Hírlap - OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu