Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három helyen választottak régi-új polgármestert
Szobon, Magyarcsanádon és Nyírcsászáriban tartottak időközi választásokat

Három településen is tartottak időközi polgármester választást március 25-én: a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Nyírcsászáriban és a Csongrád megyei Magyarcsanádon az eddigi településvezetőt - Zichar Jánost, illetve Guba Istvánt - választották újjá, Szobon pedig Remitzky Zoltánt személyében olyan politikus nyert, aki korábban már tíz évig vezette a Pest megyei várost.


Szob

Remitzky Zoltánt (független) választották polgármesterré Szobon az időközi helyhatósági választáson. A 2 870 lelket számláló Szobon azért kellett időközi választást tartani, mert a független képviselőkből és polgármesterből álló héttagú helyi testület a munkakapcsolat elnehezülése miatt január elején feloszlatta magát. Ennek ellenére mindannyian újraindultak posztjukért.

A város jegyzője, Együd Bertalan tájékoztatása szerint az 52 százalékos részvétel mellett megtartott választáson a három független polgármesterjelölt közül Remitzky Zoltán kapta a legtöbb, 683 voksot, így beülhet a 2010-ben őt legyőző Szőke István helyére, aki 546 szavazattal a második helyet szerezte meg. Remitzky Zoltán 1990 és 2010 között már vezette a települést. A harmadik helyen végzett polgármesterjelölt, Medveczki Zoltán 58 voksot kapott.


Nyírcsászári

A település eddigi vezetőjét, Zichar Jánost (Fidesz-KDNP) választották újra Nyírcsászári polgármesterévé a március 25-én megtartott időközi önkormányzati választáson - tájékoztatta Ványi Zoltán, a község megbízott jegyzője az MTI-t.

A régi-új polgármester 292 szavazattal végzett az első helyen, megelőzve két független kihívóját, a 274 szavazatot gyűjtött Krasznai Gyulát és a 141 voksot szerzett Csordásné Nehéz Máriát. A 965 választásra jogosult közül 715-en járultak az urnák elé, nyolc érvénytelen szavazat volt - tette hozzá a tisztségviselő. A községben önkormányzati képviselő-választást is tartottak, az eredmények összesítése folyamatban van. Ványi Zoltán tájékoztatása szerint a hat képviselői helyre huszonheten jelöltették magukat, közülük négyen a Fidesz-KDNP, huszonhárman pedig független színekben indultak.

Az időközi voksolást azért kellett megtartani az 1 271 lakosú, Nyírbátor melletti községben, mert a képviselő-testület január 19-én feloszlatta magát.

Magyarcsanád

Az időközi önkormányzati választáson ismét polgármesteri megbízatást kapott Magyarcsanád lakosságától Guba István; a Csongrád megyei község polgármestere mintegy száz vokssal előzte meg a másik jelöltet, a korábbi alpolgármestert, Farkas Jánost - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Bagi Mária elmondta: a választásra jogosult mintegy 1200 lakos 47,46 százaléka adta le voksát. Az új, hattagú képviselőtestületbe három korábbi képviselő is bejutott. Így a függetlenek mellett ismét bizalmat szavazott a község az egyetlen Munkáspárti jelöltnek is. Ő kapta a legtöbb, 290 voksot. A másfél ezer lakosú községben a választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület január közepén feloszlatta magát a polgármester és a testületi tagok közötti ellentét miatt.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu