Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Érvénytelenül zárult az esztergomi népszavazás
A jogosultak 35 százaléka jelent meg a közszolgáltatások újjászervezéséről tartott voksoláson
Esztergomban érvénytelen volt a 11 kérdésben tartott népszavazás, a választásra jogosultak 35 százaléka, azaz 8213 fő járult az urnákhoz. Az 50 százalék feletti érvényességi küszöbhöz 11 875 szavazat kellett volna - közölte március 25-én a választási iroda koordinátora. Borz Tibor tájékoztatása szerint a főként a városi közszolgáltatások újjászervezését felvető kérdésekre a válaszadók döntő többsége igennel válaszolt, elenyésző a nem szavazatok aránya.

Tétényi Éva, független polgármester az MTI-nek elmondta, a helyi népszavazások részvételi adataihoz viszonyítva jónak értékeli a részvételi arányt. Elmondása szerint Magyarországon egyedül itt valósult meg, hogy két civil szervezet és három parlamenti párt együtt lépett fel, és már maga az összefogás is eredmény. „A várhatóan 8000 főnél több résztvevő azt jelzi, hogy a városban másfél év alatt nem csökkent a Fidesz ellenzékének támogatottsága" - tette hozzá a polgármester, aki 2010 októberében 8117 szavazattal, a leadott voksok kétharmadával váltotta a várost tíz évig vezető fideszes Meggyes Tamást.

Steindl Balázs, a Fidesz városi frakcióvezetője azt mondta, hogy pártjuk „örül a népszavazás érvénytelenségének, mert ellenkező esetben több tízmilliós pereket indítottak volna azok a cégek, akiket a népszavazással meg akartak fosztani a közbeszerzési eljárásokkal elnyert szolgáltatások gyakorlásától". Megjegyezte, hogy a népszavazásra elköltött nyolcmillió forint kárba ment. A frakcióvezető szerint „a Jobbik, az LMP, az MSZP és Tétényi Éva koalíciója csak az esztergomiak egyharmadát tudta megszólítani, a fideszesek ellen indított lejárató kampány ellenére".

Körmöczi Miklós, az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének elnöke a várakozásoknak megfelelőnek nevezte a részvételi arányt. Elmondta, az aláírásgyűjtő íveket háromezren írták alá, ugyanennyi ember nyilatkozott úgy, hogy szignálná, ha az aláírások nem lennének nyilvánosak. További háromezer támogatóra is számítottak. Az elnök kijelentette, „Esztergomban a választásokon 13 000 ember vesz részt általában, ha ebből 8-9 ezer fő egy irányba szavaz, az biztos támpontot jelent".

A 11 kérdésben tartott népszavazást az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete, a Haladó Esztergomért Egyesület, a Jobbik, az LMP és az MSZP közösen kezdeményezte. A kérdések között szerepelt, hogy a képviselő-testület átalakítsa-e a hulladékgyűjtésről szóló rendeletét, írjon-e ki nyílt pályázatot a piac, a temetkezés, a parkolás, az ingatlangazdálkodás, a hirdetésszervezés, a közétkeztetés és az élményfürdő üzemeltetésére.

Külön kérdésben tudakolták a választópolgároktól, egyetértenek-e azzal, hogy az önkormányzattal kapcsolatos magánvádas perek költségeinek megtérítése közpénzből ne történhessen, illetve hogy töröljék az önkormányzat javára az esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogokat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu