Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb helyi fizetőeszközt helyeztek forgalomba
Balatoni koronával is lehet fizetni Veszprémben és térségében

Forgalomba helyezték Veszprém és térsége saját helyi pénzét, a balatoni koronát. A térségi összefogáshoz hét önkormányzat csatlakozott, s abban bíznak, e pénz fellendíti a helyi gazdaságot. Veszprémben két szociális támogatást, béren kívüli juttatásokat is ebben a formában biztosítanak. „A balatoni korona legnagyobb érdeme, hogy vele a térség önerőből lábalhat ki a válságból, ahelyett hogy Brüsszel, London vagy New York segítségére várna" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.


Por­ga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte: a helyi pénz a térség integráló ereje lehet, amely által az kimagasodhat. Az összefogáshoz hét önkormányzat csatlakozott: Veszprém, Balatonfüred, Várpalota, Balatonalmádi, Tihany, Litér és Nemesvámos. A polgármester bejelentette, Veszprémben két szociális támogatást, az átmeneti segélyt és a rendkívüli gyermekvédelmi segélyt is helyi pénzben fizetik majd ki, továbbá koronában adnak béren kívüli juttatásokat a köztisztviselőknek, valamint a veszprémi lakosok közüzemi tartozásaikat öt százalék kedvezménnyel fizethetik ki a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-nél.

A Balatoni Korona terveit a jelenleg is forgalomban lévő forintbankjegyeink tervezője, Vagyóczky Károly készítette. Címletei is megegyeznek a forintcímletekkel. Az ezerkoronáson az Antall-kormány volt belügyminisztere, az azóta elhunyt Horváth Balázs, az ötezer koronáson a balatonalmádi Óvári Ferenc XIX. századi országgyűlési képviselő arcképe látható. Mindketten a térség meghatározó személyiségei voltak. Egyelőre nyolcszázmillió forint értékben nyomtattak helyi pénzt, amelynek ellenértékét a lokális érdekeltségű Kinizsi Bank biztosítja. Itt lehet majd váltani a bankót, egy az egyben.

Forrás:  Magyar Hírlap

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu