Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megfizethető bérleti díjak a NET programjában
Kormányrendelet alapján kiszámítható, arányos labérek meghatározására nyílik lehetőség
A Nemzeti Eszközkezelő programjában érvényesíthető lakbér kiszámításának módját a Kormány a társadalmi szolidaritást szem előtt tartva és az Otthonvédelmi Akciótervben foglaltakkal összhangban rögzítette. A kormányrendelet alapján kiszámítható, arányos bérleti díjak meghatározására nyílik lehetőség. A megoldás a nehéz helyzetbe került hiteladósok érdekét és az állami források ésszerű felhasználását egyaránt szolgálja.

A Kormány a lakbérszámítás módjának meghatározásakor figyelembe vette a nehéz helyzetbe került hiteladósok fizetőképességét és a bérbeadó Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t terhelő üzemeltetői, fenntartói kötelezettségeket is. Ennek megfelelően a fizetendő lakbér alapja a lakóingatlan hitelfelvételkor megállapított forgalmi értékének 1,5 százaléka. Ezt az összeget a bérlő 12 hónapra elosztva havonta, egyenlő összegekben fizeti meg. Így egy 15 millió forint forgalmi értékű ingatlan esetében a lakbér havi 18 750, egy 10 millió forint forgalmi értékű ingatlannál pedig 12 500 forint lesz. A bérlő által fizetendő lakbér összege évente a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző éves infláció mértékével megegyező mértékben emelkedik.

Mivel az állami tulajdonba került lakóingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelő a hatékonyabb fenntartás és üzemeltetés érdekében helyi önkormányzat tulajdonába adhatja, ezért e lakóingatlanok esetében a bérleti díj mértékét a lakástörvénnyel összhangban az érintett önkormányzatok állapítják meg.

Az Otthonvédelmi Akcióterv keretein belül létrehozott Nemzeti Eszközkezelő feladata a jelzáloghitel-törlesztés miatt súlyosan eladósodott, a gazdasági válság miatt kiszolgáltatott helyzetbe került családok lakhatásának hosszú távú biztosítása. A Nemzeti Eszközkezelő a nehéz helyzetbe került hiteladósok ingatlanát állami forrásból megvásárolja és azt a korábbi tulajdonos számára bérbe adja - adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu