Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A szigorú szabályok ellenére is lógnak az iskolások
Pécsett már 183 családi pótlék utalását függesztették fel

A tavalyelőtt életbe lépett jogszabályi változások értelmében, ma már csak akkor jár az iskoláztatási támogatássá keresztelt családi pótlék, ha a gyerek valóban jár is suliba. A pécsi önkormányzatnál pedig nem packáznak, az előírások életbe lépése óta már 183 esetben függesztették fel a támogatás utalását.  Sok családot azonban még úgy sem lehet rávenni, hogy a gyerek suliba járjon, ha az iskoláztatási támogatás megszüntetésével „fenyegetőzik" is a hivatal - írja a Pécsi Újság.


Mint azt Staub Ernő, a pécsi önkormányzat Kulturális és Oktatási Referatúrájának vezetője elmondta, a városban már 183 család nem kap támogatást a lógások miatt. „Ha a tanköteles gyermek, a kötelező tanórai foglalkoztatás tekintetében tíz órát igazolatlanul mulaszt, az iskola ezt jelzi a jegyzői gyámhatóságnak, valamint a gyermekjóléti szolgálatnak is" - adott tájékoztatást a hivatalvezető az eljárás menetéről. „A jelzést követően a hivatal végzésben figyelmezteti a szülőt, hogy ötven óra igazolatlan hiányzást követően felfüggesztik az iskoláztatási támogatást, valamint, hogy a gyermeket védelembe veszik" - tette hozzá.

Ezt követően a család három hónapos próbaidőt kap, majd ennek lejártakor megvizsgálják, a nebuló rászokott-e az iskolába járásra. „Ha ebben az időszakban nem mulasztott, akkor felkérjük a gyermekjóléti szolgálatot a pénzfelhasználási terv elkészítésére, illetve arra, hogy tíz munkanapon belül az eseti gondnok személyére is javaslatot tegyen" - fogalmazott.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a továbbiakban az eseti gondnok dönt arról, mire költheti a család az iskoláztatási támogatást. Hogy a család új pénztárosa meddig végzi a feladatot, a szülők, a gyermekjóléti szolgálat, valamint az iskola igazgatója részvételével zajló tárgyaláson dől el.

A felfüggesztést akkor szünteti meg az önkormányzat, ha a gyerek a próbaidő alatt egyetlen órát sem hiányzott, ekkor a felhalmozódott pénzt havi bontásban visszautalják - ellenkező esetben viszont továbbra is visszatartják a támogatást, határozatlan időre. Sőt, ha a gyerek a tizenhatodik életévét betöltötte és a próbaidő alatt legalább tíz órát hiányzott, vissza is utalják azt a központi költségvetésbe.

Forrás: Pécsi Újság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu