Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2023. június 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egymilliárd a fővárosi informatikai fejlesztésekre
Hírportál-fejlesztés – Licencvásárlás – Ügyfélkapu-korszerűsítés

Csaknem egymilliárd forintot szán idén a Fővárosi Önkormányzat informatikai feladatokra, beruházásokra, illetve licencek vásárlására - többségében már folyamatban lévő fejlesztésekre. Az ezekre tervezett előirányzat összesen 987 millió forint.  Az önkormányzati beruházások között szerepel a Budapest-portál korszerűsítése, aminek tartalmát külsős cég helyett a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai állítják elő - a projekt így került 30 millió forintba.


A 83,4 milliós, az „oktatási ágazatban létrehozandó gazdasági hálózatfejlesztés" címen szereplő fejlesztés célja egy zárt hálózat kialakítása még nem létező gazdasági szervezetek és a Főpolgármesteri Hivatal között. A működéshez szükséges licenceket már megvásárolták. 

Több, mint 830 millió forintos előirányzatot szán Budapest a folyamatban lévő hivatali beruházásokra, a helyi adófeldolgozás információs rendszerének fejlesztésére például csaknem negyedmilliárd jut, ami - egyebek között - 50 nyomtató beszerzését fedezi. A közbeszerzést tavaly írták ki, az összeg többek között az ügyfélkapus kapcsolat módosítását, az adóbevallások elektronikus benyújtását, a további bizonylatokra felkészülést, illetve az új szerverfarmba beillesztést tartalmazza. 

Szintén a nagyobb tételek közé tartozik a 2011 és 2016 közötti licencvásárlásokra szánt, 232 millió forintra tervezett előirányzat. A beruházás célja, hogy biztosítsa a munkaállomások és a szerverek számára az alkalmazott operációs rendszer és az irodai kiszolgáló alkalmazások folyamatos aktualizálását, frissítését, másrészt hogy biztosítsa a jogtiszta szoftverhasználatot. A városvezetés már tavaly tárgyalni kezdett a beszállítóval, a keretmegállapodást idén kötik meg. 

Az egyetlen év közben indított beruházás 30 millió forintba kerül Budapestnek: a Fővárosi Önkormányzat költségvetési tervező szoftverfejlesztésének célja a "korszerű, hatékony gazdálkodást támogató alkalmazás" kifejlesztése. Idén a jövőre záruló program második üteme valósulhat meg.

Forrás: Napi Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2023 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu