A köles reneszánsza – A hagyománytól a megújulásig
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola 2013. október 25-én, Budapesten szakmai konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésbe ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban.
A tanácskozás témái:
- Történelmi emlékek (Témavezető: Dr. Andrásfalvy Bertalan)
- Növénytermesztés, mezőgazdaság (Témavezető: Dr. Mézes Miklós)
- Malomipar (Témavezető: Dr. Véha Antal)
- Élelmezéstudomány (Témavezető: Dr. Salgó András)
- Táplálkozás-élettan (Témavezető: Dr. Lugasi Andrea)
- Italok kölesből (Témavezető: Dr. Hegyesné Vecseri Beáta)
- Fogyasztási szokások (Témavezető: Dr. Kisbán Eszter)
- Vidékfejlesztés, falusi turizmus (Témavezető: Dr. Szabó Géza)
- Köles piaca és piackutatása (Témavezető: Dr. Kapronczay István)
Ételbemutató és kóstolás
A rendezvény időpontja: 2013. október 25.
A rendezvény helyszíne: BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
(1054. Budapest, Alkotmány u. 9-11.)
Részvételi díj: ingyenes
Regisztráció: kolestudomany@gmail.com
Bővebb információ: http://www.koles.atw.hu/