Bor - Szarvasgomba Hétvégét rendeznek Gödöllőn
Ínyencfalatok, kitűnő italok, ismeretterjesztő előadások és bemutatók várják a vendégeket
Immáron második alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Bor - Szarvasgomba Hétvégét. A kezdeményezést a gödöllői Erzsébet Királyné Étterem hagyományteremtő szándékkal hívta életre négy éve, amihez a Gödöllői Szarvasgombász Egylet tavaly csatlakozott. Az szeptember 28-29-30-án rendezendő esemény helyszíne a város megújult főtere, illetve az Erzsébet királyné szálloda környéke.
A szervezők célja, hogy a szarvasgomba kultúráját ápolják, tovább vigyék, hiszen ez Magyarországon az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. Az ősz erre kiválóan alkalmas, hiszen ekkor érik be a legtöbb szarvasgombafaj, tehát a rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat ismerhetik meg az érdeklődők, így a nyári szarvasgombát is, aminek Magyarország az egyik legnagyobb „előállítója".
A Bor - Szarvasgomba Ünnep nemcsak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, a magyar szarvasgombás termékeket gyártó cégek és kiskereskedők, s bemutatkoznak a magyar szarvasgomba ültetvények is.
A szervezők gyermekfoglalkozásként gyermek szarvasgombászokat képeznek ki, akik remélhetőleg tovább viszik ezt a csodálatos mesterséget. A szarvasgombás finomságok ízlelése mellett természetesen lehetőség nyílik borkóstolásra is.
MP