Legyen két nap a helyi specialitásoké!
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület, a Védegylet és az ESSRG a kistermelői civil érdekképviseleti együttműködés, valamint szakmai szervezetek és együttműködő önkormányzatok részvételével felhívást tesz közzé: legyen egy évben két olyan nap, amikor helyi specialitást kínálnak ebédre!
A kezdeményezők indítványozzák, hogy legyen egy évben két olyan nap:
- a Magyar Kultúra Napja (2011. január 21.)
és az
- Élelmezési Világnap (2011. október 17.),
amikor a helyi ételek és specialitások szerepelnek a menzai étlapokon.
A szervezők várják olyan önkormányzatok, illetve munkahelyek jelentkezését, akik ezen a két napon helyi specialitást kínálnak ebédre!
A helyi koszt legalább három fogásból kell állnia (leves, főétel, desszert, savanyúság, gyümölcs). Lehet benne gyümölcs-zöldséglé, aszalvány, savanyúság, sütemény, s mindenféle jó, amire helyben büszkék. Amennyire a beszerzés engedi e két napon az ebéd helyi termékek és helyi alapanyagok felhasználásával készüljön.
Bővebb információ a www.elotisza.hu honlapon olvasható.