Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Budapest a későbbiekben is egységes város marad
Tarlós István és Kósa Lajos megegyeztek a főváros kérdésében
„Tegnap Kósa Lajos alelnök meglátogatott a városházán, rövid idő alatt megegyeztünk, Budapest olyan települési önkormányzat marad, amely települési és területi feladatokat is ellát" - jelentette be november 30-án, a Fővárosi Közgyűlés szünetében Tarlós István. A főpolgármester hozzátette: Budapest így egységes város marad, a több kerületet érintő beruházások, feladatok pedig főváros hatáskörében maradnak, de a főváros dönthet úgy is, hogy átad ezekből a kerületeknek. 


Tarlós István
bejelentette: a közgyűlés döntése alapján felülvizsgálják a BKV kollektív szerződését. Hozzátette, hogy a miniszterelnöknek tegnap juttattak el egy hétpontos javaslatcsomagot a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldására, a jelenlegi pénzügyi helyzet kezelésére. „El akarjuk kerülni, hogy a BKV összeomoljon, azzal ugyanis a 4-es metró 180 milliárd forintos uniós támogatása is veszélybe kerülne" - nyomatékosította a főpolgármester. A BKV megmentése érdekében a Tarlós István számít a kormány és az ellenzék támogatására is.

A főpolgármester, miután tárgyalt a kormányfővel, a BKV reprezentatív szakszervezeteit is tárgyalásra hívta. A BKV-nál érvényes kollektív szerződés nagyban eltér attól, ami más közszolgáltató cégeknél előfordul. „Zsarolni, fenyegetni nem engedem sem magam, sem a fővárost, sem a kormányt" - emelte ki Tarlós István, megjegyezve, hogy egy esetleges BKV-sztrájk napi 14 milliárd forintos kiesést jelentene az országnak. „Van egy helyzet, amelyet kezelnünk kell, és amelyet nem mi állítottuk elő. Akik sztrájkkal fenyegetnek, vagy azt szerveznek, a kieső 14 milliárdért is felelősséget viselnek. A sztrájk csak lehetőség, nem kötelező" - fogalmazott a főpolgármester.

Kérdésre válaszolva Tarlós István elmondta, jövőre sem kell BKV-tarifaemelésre számítani, „nem fogjuk az utasokra hárítani azokat a terheket, amelyeket évtizedekig rájuk hárítottak".Hangsúlyozta, a kollektív szerződés alapján 10 milliárd nagyságrendű béren kívüli juttatást fizetnek ki évente a BKV-nál, amit mindenképpen felül kell vizsgálni. „Az ezzel elérhető megtakarítás önmagában nem oldja meg a BKV minden gondját, de a kormány joggal várja el, hogy a BKV is megtegye a szükséges lépéseket" - mondta.

A miniszterelnökhöz eljutatott javaslatcsomag a főváros forrásteremtési lehetőségeinek bővítéséről szóló, korábban már ismertetett elképzeléseket tartalmazza. „Nem akarunk közvetlen pénzbeli támogatásért rohangálni a kormányhoz minden évben" - mondta Tarlós István. Kitért arra, hogy az előző városvezetésnek a Bajnai-kormánnyal a BKV-ról kötött megállapodása „használhatatlan javaslat", amelyet az előző kabinet már ügyvezető kormányként, a következő kabinet és városvezetés kontójára kötött, ráadásul tarifaemelést írna elő.

Forrás: Budapest.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu