Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak a BKV átalakításáról egyeznek az álláspontok
Tarlós István szerint el kellene dönteni, hogy Budapest egy város, vagy huszonhárom

Támogatják a budapesti kerületek a BKV átalakítását és a közlekedési fejlesztéseket - közölte Tarlós István főpolgármester és Nagy Gábor Tamás, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöke az érdekképviselet november 18-i közgyűlése után. Az esemény kezdetén az elnöke és a főpolgármester között vita bontakozott ki a közgyűlés nyilvánosságát illetően, s a sajtónak végül - a BÖSZ alapszabálya szerint - távoznia kellett.


A csaknem kétórás eszmecsere után Tarlós István a találkozó egyetlen konkrét eredményének nevezte, hogy az önkormányzati érdekképviselet támogatja a BKV átalakítását, beleértve a kollektív szerződések felülvizsgálatát. A városvezető nevek említése nélkül arra is kitért: „vannak, akik megértik a problémát, vannak, akik nem értik meg, és vannak, akik nem akarják megérteni". A főpolgármester úgy vélekedett: előbb-utóbb el kell majd dönteni, hogy Magyarország fővárosa egy város, vagy huszonhárom, „mert ezen a ponton jelenleg nem egészen világos a helyzet".

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) I. kerületi polgármester, a BÖSZ elnöke kifejtette: örül, hogy létrejött a találkozó. A zárt ajtókra utalva jelezte: nem egy nyilvános politikai vitafórumot szerettek volna rendezni, hanem egy érdemi megbeszélést, ahol áttekintik mindazokat a kérdéseket, amelyeket „eddig csak a sajtón keresztüli üzengetés formájában tehettünk".

Mint elmondta, a BÖSZ támogatja Budapest vezetését a fővárosi „gördülő állomány", a villamos- és trolibuszpark megújításának szándékában, amelynek megvalósulásához uniós fejlesztési forrásokat kell bevonni. Szerinte nyilvánvaló, hogy a rendelkezésre álló összeg 100 százalékát nem fordíthatják fővárosi fejlesztésekre, „de kétségtelen tény, hogy itt óriási feladatok vannak hátra".

Nagy Gábor Tamás azt is elmondta, hogy a kerületi polgármesterek nem tartják indokoltnak a változtatást az iparűzési adó megosztásának jelenlegi rendjén. Mint mondta, ha a kerületektől elvonnának az összegből, akkor kötelező feladataik ellátása lehetetlenülne el. A huszonhárom kerületi polgármester, illetve a helyettesítőjeként megjelent alpolgármester emellett  önkormányzati biztos kijelölését javasolta a főpolgármesternek, továbbá az elszámoltatás menetének felgyorsítását ajánlották.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu