Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ezúttal elmarad a közös ünneplés
Pintér Sándor és Gémesi György levélváltása a Helyi Önkormányzatok Napja előtt
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ) több mint két hónapja készíti elő szeptember 30-ára, a Helyi Önkormányzatok Napjára ünnepi konferenciáját. A rendezvényre több alkalommal kérték Pintér Sándor belügyminiszter vagy személyes delegáltja részvételét, ám a Belügyminisztérium a többszöri meghívás ellenére sem kívánt részt venni az eseményen.

Pintér Sándor ezután - szeptember 26-i keltezéssel - egy, szintén a Helyi Önkormányzatok Napja tiszteletére rendezendő, minisztériumi ünnepségre hívta meg Gémesi Györgyöt, a MÖSZ elnökét, aki szeptember 27-én kelt válaszlevelében visszautasította az önkormányzatokkal szemben méltatlannak nevezett meghívást.

Az alábbiakban előbb Pintér Sándor Gémesi Györgynek küldött meghívóját, majd a MÖSZ elnökének válaszlevelét olvashatják: 

Dr. Gémesi György

Magyar Önkormányzatok Szövetsége

Elnök

Tisztelt Elnök Úr!

Tájékoztatom, hogy a Helyi Önkormányzatok Napja tiszteletére 2011.szeptember 29-én 10.00 órától miniszteri rendezvényt tartunk a Belügyminisztérium Márványtermében (Budapest, V. ker., József A. utca 2-4.), melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Megjelenésére feltétlenül számítunk.

Megjelenéséről vagy esetleges távolmaradásáról visszajelzést kérünk 2011. szeptember 28-án 12 óráig a 441-1539 (BM 14-469) telefonszámon vagy az emoke.radi@ bm.gov.hu email címen.

Budapest, 2011. szeptember 26.

Üdvözlettel:

Dr. Pintér Sándor

Dr. Pintér Sándor miniszter úr részére

Belügyminisztérium

Tisztelt Miniszter úr!

Ma reggel faxon megkaptam szeptember 26-án keltezett, a Helyi Önkormányzatok Napja tiszteletére szeptember 29-én 10 órakor kezdődő miniszteri rendezvényre szóló meghívóját, amit ezúton köszönök.

Emlékeztetem Miniszter urat, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együtt, több mint két hónapja készíti elő szeptember 30-ára, az Önkormányzatok Napjára ünnepi konferenciáját, mely keretein belül átadásra kerül a TÖOSZ által alapított Köllner Ferenc díj és a MÖSZ által alapított polgármesteri ezüstláncdíj és aranygyűrűk.

Erre az ünnepi konferenciára több alkalommal kértük Miniszter úr vagy személyes delegáltja részvételét, ahol a jelenlévő meghívott több mint száz polgármester és a sajtó előtt a Gödöllői Királyi Kastélyban kívántunk lehetőséget biztosítani a Belügyminisztérium önkormányzatokkal kapcsolatos álláspontjának kifejtésére a készülő önkormányzati reform kapcsán.

Amíg ugyanezen meghívásunknak a Közigazgatási Igazságügyi Minisztérium eleget tett és gondolataival hozzájárul a találkozó ünnepélyességéhez, addig a Belügyminisztérium többszöri írásos felkérésünk, meghívásunk ellenére nem kívánt részt venni az ünnepi eseményen. Ezt sajnálattal tudomásul vettük.

Engedje meg Miniszter úr, hogy tisztelettel, de mégis határozottan kifejtsem azon véleményemet, hogy ezek után az Önök meghívója ebben a formában és ilyen határidőkkel egyrészt méltatlan a 21 éve működő és nem kis megpróbáltatásokat kiálló önkormányzatokkal szemben, másrészt megalázó a polgármesterek számára.

Abban csak bízni tudok, hogy a késedelem, a meghívás formája és stílusa adminisztratív hiba, és nem az önkormányzatokkal kapcsolatos vélemény, a polgármesterekkel szembeni tiszteletlen magatartás. (Emlékeztetőül, most már csak faxon, elküldöm Miniszter úrnak a 10 nappal ezelőtt postázott meghívót a konferenciára, ahová természetesen a Magyar Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának minden tagját és a magyar önkormányzati szövetségeket is meghívtuk.)

Természetesen a fenti okok miatt az Önök meghívásának nem tudunk, és nem kívánunk eleget tenni.

További munkájához sok erőt kívánva, tisztelettel:

Dr. Gémesi György

Gödöllő, 2011-09-27

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu