Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közösségi házakba költözhetnek majd a kisposták
A Magyar Posta Zrt. is bekapcsolódik a VM IKSZT-programjába

Közel százötven kistelepülésen az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekbe (IKSZT) költözik a posta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Magyar Posta Zrt. megállapodásának köszönhetően - jelentette be szeptember 22-i sajtótájékoztatóján V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.


V. Németh Zsolt elmondta: az IKSZT-program Magyarország talán legnagyobb kulturális intézményhálózat-fejlesztési programja, melynek keretében 635 település régi művelődési házában vagy elhanyagolt épületében nyílhat korszerű közösségi és szolgáltató tér. Az IKSZT-k olyan fontos szolgáltatásoknak is helyet adnak, mint az e-Magyarország pont vagy az állami szervek tájékoztatási pontja, és ebbe a sorba illik a posta is. A nyertes települések közül mindössze 29 jelezte, hogy postai szolgáltatásokat is indítana a közösségi házban, ezért bővíteni kellett a programot. A Magyar Posta erre nyitott volt, így hamarosan 142 településen költözhet be a vállalat az Integrált Közösségi és Szolgáltató Térbe.

Geszti László vezérigazgató kifejtette: az együttműködés révén szebb, kulturáltabb környezetben működhetnek majd a posták, és a jövőben szélesítenék a portfóliót is. Pénzforgalmi és kereskedelmi szolgáltatásokat indítanának, valamint bővítenék a termékpalettát. A Magyar Posta így a maga eszközeivel tud hozzájárulni a helyi közösségek életéhez és a vidékfejlesztéshez.

A Vidékfejlesztési Minisztérium az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) írt ki pályázatot IKSZT-k kialakítására, melyen 635 önkormányzat és civil szervezet kapott összesen 25,4 milliárd forintot. Az IKSZT a művelődési ház korszerű változata, és feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az alacsony lélekszámú településeken élőknek. A postai feladatok ellátásával a közösségi terek még jobban teljesíteni tudják céljukat - adja hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu