Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar ízek, magyar színek, palócföldi finomságok
Nyolcadik alkalommal rendeznek gasztronómiai- és gyümölcsfesztivált Kozárdon

Idén - szeptember 17-én - immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek - Magyar Színek Gasztronómiai és Gyümölcsfesztivált Kozárdon. A Kozárdi Szüret jegyében a zene, a tánc, a palóc gasztronómia, a cserhátalji helyi termékek és a Palócföld értékeinek rajongói találkoznak a kis cserhátalji faluban. A térség egyik legnépesebb fesztiválján évről-évre több ezer vendég élvezi a gyümölcsöket és a jó ételeket.


A faluszéli fesztiváltéren a kulturális műsorok mellett szombaton egész nap helyi, térségi és külföldi gazdák, kézművesek mutatkoznak be termékeikkel. A palóc gasztronómia remekei közül a friss piros kozárdi alma, a Vilmos körte, a besztercei és sárga szilva, a friss mandula, valamint az üvegbe zárt csodák, a fekete ribizli, bodza, alma, szilva, cseresznye, meggy és csipkelekvár; a bokri és terényi juh- és kecskesajtok; a gyógynövényes, gyümölcsös és magvas mézek lesznek jelen. De ott lesz még a kozárdi mangalica kolbász és füstölt szalonna; a kozárdi szerelemlevél, kürtős kalács és sok más finomság. Az étvágygerjesztő vadpörkölt, palócgulyás és az igazi túrós sztrapacska mellett mákos derelye is várja a vendégeket. A Tisza tó mellől gyékényszövők, a szomszédból tojáspatkolók, kosárfonók, fazekasok, fa- és csontfaragók, hímzők és mézeskalácsosok jönnek.

A jó hangulatot a Bástya Citerazenekar és a Pedrofon Swing & Rock 'n Roll Show Band koncertje mellett a délutáni szüreti felvonulás garantálja az Utcaszínház közreműködésével. A Palóc Parádé díszes, színes ünnepi öltözetet viselő nógrádi, litván, lengyel és bolgár hagyományőrzőkkel várja a látogatókat. A Faluházban Pécsi Dániel „A Kárpát-medence nemzeti címerei" című tárlatát, a Palóc Galériában a „Kozárdi emberek" című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. A Kulturális Örökség Napjai keretében 17-én és 18-án, kétóránként vezetett falunéző sétán is részt vehetnek a látogatók - adja hírül Kozárd Község Önkormányzata.

A fesztivál társrendezvénye szeptember 16-án a 3. Nemzetközi LEADER Nap és Transznacionális Projekt Fórum, amelyre a Cserhátalja LEADER Helyi Akciócsoport és a Közép- és Kelet Európai LEADER és Vidékfejlesztési Hálózat szakmai közreműködésével várják a magyarok mellett a francia, szlovák, finn, holland, bolgár, erdélyi és cseh vendégeket legújabb nemzetközi projektjeikkel, tapasztalataikkal vidékfejlesztési eszmecserére.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu