Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyilvánosságra hozta fővárosi programját a Jobbik
Az ellenzéki párt – egyebek közt – a közbiztonságra, a közlekedésre és a bérlakásépítésre helyezi a hangsúlyt

Bemutatta budapesti választási programját a Jobbik. Szilágyi György, a párt budapesti elnöke 2014. szeptember 26-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy negyven oldalon összegezték fővárosi elképzeléseiket, és programalapú kampányt kívánnak folytatni. Ennek része lenne a vita is, azt azonban ellenfeleik visszautasították – jegyezte meg.


Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje a „Magyarország a hazánk, Budapest az otthonunk” című programról elmondta: élhető, szolgáltató és erős fővárost szeretnének, és leszámolnának a Demszky-korszak szellemiségével. Utóbbival összefüggésben megjegyezte: sok esetben Demszky Gábor klientúrájától nem szabadultak meg, elmaradt az elszámoltatás és megmaradt a „tragikus” közbiztonság. Hozzátette: noha a kormány az adósság rendezését ígérte, újabb hitelt rak a főváros nyakába, a dugódíj bevezetését pedig egyértelműen károsnak tartják.

A húsz fejezetből álló programban nagy hangsúlyt kap a közbiztonság és a közlekedés. Staudt Gábor elmondta: vannak elvárásaik a rendőrséggel szemben, a személy és vagyonvédelem területén pedig a létrehozandó Budapest Őrség lenne hatékony. Ez felléphetne egyebek mellett az illegális árusok, az agresszív koldusok, a lomisok és a fémlopások ellen, valamint a zöldfelületek védelmében és az állatvédelemben is – fűzte hozzá a főpolgármester-jelölt.

A Jobbik programjában nagyszabású bérlakásépítés, munkahelyteremtés és a helyi vállalkozások helyzetbe hozása is szerepel, emellett segítenék a hazai mezőgazdasági termékek piacra jutását – sorolta Staudt Gábor. Jelezte azt is: a főváros, a kerületek és az állam viszonyát egy Budapest-törvényben szabályoznák, és fontos szerepet szánnának a Dunának turisztikai, kikapcsolódási és közlekedési szempontból.

A kötöttpályás közlekedést részesítenék előnyben, átvilágítanák a BKV-t, szóba jöhet a Budapesti Közlekedési Központ megszüntetése és szinteltolásos kereszteződéseket szeretnének megvalósítani – sorolta. A jegyek és bérletek árának áfáját öt százalékra csökkentenék, bevezetnék a diákjegyet, bővítenék a P+R parkolókat és egységes parkolási rendszert hoznának létre, amelynek részeként parkolóbérletet vezetnének be – ismertette.

A jobbikos politikus a tervei között említette a biztonságos szórakozóhely minősítés bevezetését, valamint azt, hogy az időskorúaknak távfelügyeleti segélyhívó készüléket biztosítanának.

A fejlesztéseket állami és uniós forrásból kívánják megvalósítani – válaszolta egy kérdésre.

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu