Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pécs kapta az első Fogyasztóbarát Település címet
A kitüntető címre folyamatosan lehet pályázni, a pályázat anyaga a kormany.hu oldalról letölthető le

A települések fogyasztókért tett intézkedéseit kívánja elismerni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közelmúltban meghirdetett pályázatán – jelentette ki Koszorús László 2014. szeptember 18-án, Pécsett. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az első „Fogyasztóbarát Település” címet Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének adta át.


A „Fogyasztóbarát Település” megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a települések hozzáállását és a fogyasztók helyzetének javításáért tett intézkedéseit kívánja értékelni, amelyekkel a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához járulnak hozzá a területükön működő vállalkozások között – közölte Koszorús László.

Pécs a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) preventív és alternatív kezdeményezéseiben is élen jár, igen nagy számban szerveznek előadásokat, hatósági fórumokat az értékesítők és egyéb érintettek számára. De példaértékű az iskolai tanórákon való rendszeres tájékoztatási tevékenység is. Külön kiemelendő a „Laboratóriumi Nyílt Nap” programsorozat, amely számos gyakorlati példájával hatékonyan segíti elő a vásárlói tudatosság és a fogyasztói bizalom erősödését – méltatta a díjazott várost a fogyasztóvédelmi helyettes államtitkár.

Koszorús László kiemelte, hogy Pécsett az elmúlt években számottevően javult a cégek jogkövető magatartása, jelenleg 73 helyi vállalkozás szerepel az NFH által vezetett pozitív listán.

A „Fogyasztóbarát Település” pályázat anyaga letölthető a kormany.hu oldalról, beadási határideje folyamatos. A pályázat a település fogyasztókért tett teljesítményét értékeli, közvetlen anyagi támogatást nem nyújt. A nyertesek 2019. december 31-ig viselhetik a „Fogyasztóbarát Település” címet.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu