Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hárommilliárdot fordítanak idén a tűzifaprogramra
Tavaly ezerhétszáznál is több magyarországi település összesen kétmilliárd forint tűzifa-támogatást nyert el

Egymilliárd forinttal többet szán idén a kormány a hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok számára igénybe vehető tűzifaprogramra – értesült a Magyar Nemzet. A támogatást feltehetően ebben az évben is az ötezer fő alatti települések igényelhetik.


Hárommilliárd forintot fordít idén a kormány a tűzifaprogramra – tudta meg a Magyar Nemzet. A döntés értelmében a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás összege így egymilliárd forinttal több, mint tavaly volt. A lap információi szerint a program az elmúlt évhez hasonlóan idén is az ötezer lélekszám alatti településeknek lesz elérhető. A rendelet várhatóan a következő hetekben lép életbe.

Tavaly 1700-nál is több magyarországi település összesen kétmilliárd forint tűzifa-támogatást nyert el, ez az összeg a kétszerese volt az azt megelőző évinek. Az ötezer lakosúnál kisebb települések október közepéig igényelhették a támogatást a szociálisan rászorulóknak, a tűzifát természetbeni juttatásként adhatták a téli fűtési időszakban.

A hozzájárulás összegét ki kellett egészíteniük, de a kedvezményezettektől nem kérhettek ellenszolgáltatást. Arról, hogy a településeken kik részesülhettek a támogatásban, az önkormányzatoknak saját, helyi rendeletben kellett határozniuk. A rászoruló családok legfeljebb két köbméternyi fához juthattak hozzá, vagyis ennek az árával kevesebbet kellett költeniük a téli hónapokban. A különböző szociális támogatási lehetőségek és a közmunkaprogram mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy tovább csökkenjenek a rászorulók terhei.

A tavalyi rendelet szerint az ötezer lélekszám alatti települési önkormányzatok közül a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések a kemény lombos fafajta esetében erdei köbméterenként nettó 13 ezer forint, lágy lombos fafajta esetében 7300 forint támogatást igényelhettek.

Az önkormányzatoknak előbbi esetben az erdei köbméterenként nettó 1000, utóbbinál 700 forint önrészt kellett biztosítaniuk. A többi ötezer fő alatti település kemény lombos fafajta esetében erdei köbméterenként nettó 12 ezer, lágy lombos fafajta esetében 6800 forint támogatásra tarthatott igényt. Itt előbbihez 2000, utóbbihoz 1200 forint önrész volt szükséges.

 
Az önkormányzatok állami erdészeti társaságoktól, továbbá a fővárosi és a megyei kormányhivatal erdészeti igazgatóságai által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól is vásárolhattak tűzifát, a közbeszerzési szabályoknak megfelelően.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu