Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy hónap van hátra az önkormányzati választásig
Összesen 52 041 jelöltet vettek nyilvántartásba – Tízen indulnának a főpolgármesteri posztért – Sok helyen ismétlés lesz

Önkormányzati választás: Október 12-én voksolunk a települések vezetőire, immár összeállt a jelöltek listája. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 2014. szeptember 9-ig összesen 52 041 jelöltet vettek nyilvántartásba. A legutóbbi választáson, 2010-ben ez a szám 68 279 volt – olvasható a Metropol összeállításában.


Sok helyen ismétlés lesz

A jelöltek eloszlása természetesen nem egyenletes. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az Inforádiónak elmondta: csaknem 400 településen egyáltalán nincs polgármesterjelölt (ezeken a helyeken decemberben vagy januárban ismételnek majd), és olyan is akad, ahol 43-an indulnak.


Tíz főpolgármester-jelölt

Budapesten végül, úgy tűnik, tízen indulnak a főpolgármesterségért. Az ajánlások összegyűjtéséért nagy küzdelem folyt, többen az utolsó pillanatig vadászták az aláírásokat. A nagyobb támogatottságú jelöltek – Tarlós István, Falus Ferenc és Staudt Gábor – már korábban összegyűjtötték a megfelelő számú ajánlást, ám Galyas István és Ács Zoltán például az utolsó pillanatig kampányolt.


Vidéken a Fidesznél az előny

A budapesti kerületekben várható nagyobb küzdelem a polgármesteri posztokért, itt hagyományosan nagyobb a baloldal támogatottsága, mint országosan. Baloldali politikusok szerint a legrosszabb esetben is legalább hét kerületben győzni fognak.

Gyökeresen más képet mutatnak a megyei jogú városok, ezekben jelenleg a Fidesznek több a híve. A papírforma szerint 23 megyei jogú városból 21-ben a Fidesz–KDNP számít esélyesnek, ám akadnak azért olyan városok, amelyekben jó eséllyel indulhatnak a baloldali jelöltek.

A leginkább kétségtelenül a szegedi Botka László reménykedhet győzelemben, aki az MSZP színeiben 12 éve irányítja a várost. A teljes összefogás mindenképp növeli a baloldali esélyeket: ez történt például Miskolcon. A városban ugyanakkor a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a jobbikos Jakab Péternek is komoly esélye van a győzelemre. Akad olyan hely is, például Kecskemét, ahol a baloldal nem állított saját jelöltet, hanem egy függetlent támogatott, sőt olyan is (Szekszárd), ahol LMP-s politikus mögé állt be a baloldal.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1227367

Forrás: Metropol

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu