Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az egészségügy helyzete polgármesteri szemmel
Gémesi György szerint az alapellátás jó helyen van a települési önkormányzatoknál

„Egészségügy 5 dimenzióban” címmel rendezték meg az Önkormányzati Egészségügyi Napok XVIII. konferenciáját 2014. szeptember 2-án, Budapesten, ahol Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke az egészségügyi ellátórendszer fenntartásában és a helyi közösségek egészségi állapotának alakításában vállalt önkormányzati szerepről és felelősségről tartott előadást.


A magyarok egészségi állapota katasztrofális – állapította meg bevezető előadásában Dr. Gémesi György, aki egykori válogatott sportolóként, volt sebész- és sportorvosként, illetve polgármesterként több nézőpontból figyeli a magyar egészségügyi rendszerben történő változásokat, amelyek többségét egyébként pozitív irányú tartja. A MÖSZ elnöke egyetért a kórházak állami kézbe vételével és örvendetesnek nevezte azt is, hogy a települések túlnyomó többsége ragaszkodott járóbeteg-szakrendelőjének fenntartásához.

Mint Gémesi György elmondta, az alapellátás önkormányzati kézben maradása is örvendetes, hiszen így továbbra is közvetlen a kapcsolat az emberekkel, megfelelően működik a társadalmi kontroll. Más kérdés, hogy sajnos vannak olyan térségek hazánkban – főképpen az ország északi és keleti részén – ahol az orvoshiány miatt nagyon meg kell küzdeniük a polgármestereknek az alapellátás biztosításáért.

Az egészségmegőrzés terén jelentős lépés volt a mindennapos testnevelés bevezetése, ahogy a fitness parkok számának szaporodása is a fizikai kondíció megőrzését, erősítését szolgálja, minden korosztály számára.

A konferencia további részében az egészségügy legnevesebb hazai szakemberei tartottak előadásokat – többek között – az egészségügyi reformról, a hálapénzről, a telemedicináról, az alternatív gyógymódok kockázatairól, a globális klímaváltozás egészségügyi következményeiről, az ellátórendszer túlterheltségéről és területi egyenlőtlenségéről, az egészségügyi szakdolgozók életpálya modelljéről, valamint a kormány aktuális egészségügy-politikai terveiről.

Magyar Polgármester Online 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu