Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Miért mostohagyerek a magyar egészségügy?
A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége állásfoglalása
A régóta betegeskedő egészségügy helyzete az önkormányzatokat súlyosan érintő probléma. A Magyar önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nagy súlyt fektetett a kérdésre a „Az önkormányzati rendszer átalakításának irányai" című konferenciáján, s ennek kapcsán adunk helyt a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége állásfoglalásának is. A MÖSZ várja a további észrevételeket, hozzászólásokat.

fEgy jól, hatékonyan működő kormányzaton belül miért „mostohagyermek" az egészségügy?               

A Szövetség az egészségügyért - Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége információi és adatai szerint Magyarország már csak a GDP 3,8 százalékát, azaz személyenként és évente 1350 dollárnál kevesebbet költ egészségügyi ellátásra.

Ez akkor is megdöbbentően alacsony összeg - a környező országokhoz képest is -, ha hozzászámítjuk az egészségügyi intézmények beszállítóik felé fennálló közel százmilliárdos tartozásait, mint pótlólagos forrást, valamint az egészségügyben dolgozók számára nyújtott lakossági „bérkiegészítést", a paraszolvenciát.

Természetesen utóbbiak: a kórházak beszállítóik felé fennálló lejárt, esetleg átütemezett, vagy faktorált számlatartozásai, valamint a paraszolvencia igazságtalan eloszlású, s ezért természetesen korlátozottan segíti az intézmények működését.

A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége fentiek miatt azt reméli, hogy - amennyiben valóban létrejön a gyógyszerkassza Széll Kálmán Terv szerinti csökkentése -, az így megtakarított pénzt nem vonják ki az egészségügyi ágazatból, azaz GDP-arányosan nem csökkentik az egészségügyre fordítható forrásokat, hanem visszaforgatják bérre, működésre. Így és ezáltal pedig az egészségügyi államtitkárság végre kiáll „mostohagyermekéért", az egészségügyért!

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Magyar Polgármester Online felületén fórumot biztosít az egészségüggyel, s annak tervezett reformjával kapcsolatos véleményeknek, ezért kéri tagönkormányzatainak, illetve az ország többi településének döntéshozóit, egészségügyi szakembereit, hogy fogalmazzák meg és küldjék el álláspontjaikat a mosz@godollo.hu vagy a magyarpolgarmester@t-online e-mail címre.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu