Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Együtt a változásért, a közoktatás megújításáért
Hoffmann Rózsa találkozott a megyei önkormányzatok elnökeivel

Az önkormányzati rendszer és a közoktatás újjászervezéséről, a megyék lehetséges szerepvállalásáról, a közfeladatok hatékonyabb, gazdaságosabb és eredményesebb megszervezéséről tanácskozott június 16-án a megyei önkormányzatok elnökeivel Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára.


A megbeszélésen, melynek célja a nyitott kérdések tisztázása, az álláspontok kölcsönös megismerése volt, a megyei önkormányzatok vezetői egyértelműen és világosan állást foglaltak a változás mellett. Támogatásukról biztosították az államtitkárság azon erőfeszítéseit, melyet a közoktatási rendszer működőképességének, illetve a működés hosszú távú fenntarthatósága érdekében tesznek.

Ezzel összefüggésben hangsúlyozták, hogy a Lázár János felkérésére elkészített, a készülő önkormányzati törvénnyel kapcsolatos tervezetben foglaltakat a megyei önkormányzatok továbbra is érvényesnek tartják. Az önkormányzati feladatrendszer újjászervezésére vonatkozó tervezetet a megyei önkormányzatok mellett a megyei jogú városok és a települési önkormányzatok is konszenzussal támogatják.

A jelenlévők leszögezték, hogy az önkormányzatok és a szaktárca között tartalmi kérdésekben egyetértés van, az együttműködés minden érdekelt fél számára fontos. Különös tekintettel a közoktatási rendszer átalakításának várható mértékére, az állami szerepvállalás megerősítésére, az új finanszírozási rendszer és a pedagógus életpályamodell bevezetésére, és mindazon nagy jelentőséggel bíró változásra, melyről a találkozón Hoffmann Rózsa részletekbe menő beszámolót tartott a megjelent önkormányzati vezetőknek - adja hírül a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu