Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Törvényjavaslat, amit a TÖOSZ nem tud elfogadni
Ne zárjuk ki a településeket a kéményseprő-ipari közszolgáltatás szervezéséből!
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló T/3352 számú törvényjavaslat kizárja a községi és városi önkormányzatokat és azok társulásait a közszolgáltatás ellátásából. A szövetség ezért sajtóközleményben fordul a nyilvánosság, illetve ezen keresztül a kormányzat felé, hogy az a benyújtott törvényjavaslatot ne támogassa.

Ne zárjuk ki a településeket a kéményseprő-ipari közszolgáltatás szervezéséből!

Dr. Szűcs Lajos és Fejér Andor országgyűlési képviselők által az Országgyűlésnek benyújtott egyéni képviselői indítványa átfogó jelleggel újra kívánja szabályozni a kéményseprő-ipari szolgáltatás rendszerét. A törvényjavaslat a közszolgáltatás ellátását a fővárosi és a megyei önkormányzat, valamint a megyei jogú város kizárólagos kötelező feladatává teszi, és ki kívánja zárni, hogy a megyei önkormányzattól a feladat ellátását községi, városi önkormányzat és azok társulása átvállalhassa.

A szabályozási javaslat monopolhelyzetbe hozza a megyei önkormányzatokat és sérti a települési önkormányzatok érdekét, valamint ellentétes a szubszidiaritás elvével, mely szerint a szolgáltatást igénybevevőkhöz lehető közelebb kerüljön sor a közszolgáltatás szervezésére, amennyiben erre az érintett települési önkormányzatok a törvényben írt feltételek teljesítésével képesek és alkalmasak. Tekintettel arra, hogy a kéményseprő-ipari szolgáltatás a lakosság széles körét érinti, nagyon fontos, hogy megfelelő verseny alakuljon ki a szolgáltatást biztosító szervezetek között. Az előterjesztő képviselők egyben megyei közgyűlési elnökök is, mégsem került sor az önkormányzati érdekvédelmi szervezetekkel történő egyeztetésre.

A nyilvánosság felhasználásával is jelezni kívánjuk a kormányzat felé, hogy az amúgy emberi élet- és vagyonbiztonság, valamint a természeti és épített környezet levegőtisztaságának védelme érdekében aktuális előterjesztést a községi és városi önkormányzatok kéményseprő-ipari közszolgáltatás szervezéséből való kizárása miatt ne támogassa. A TÖOSZ a többi országos önkormányzati szövetséggel készséggel vesz részt a jövőben a Kormány által előterjesztésre kerülő törvényjavaslat előzetes véleményezésében.

Schmidt Jenő

a TÖOSZ elnöke

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu