Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat
Gyula, Kecskemét, Tata és Veszprém pályázott, Kecskemét nyert

Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár 2014. január 15-én ünnepélyes keretek között átadta a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat Zombor Gábornak, Kecskemét polgármesterének. A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont közös pályázatát 2013-ban hirdették meg először.


Komoróczki István beszédében elmondta, a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Pályázat célja, hogy bemutassa a városok és térségeik mintaértékű terület- és gazdaságfejlesztési együttműködéseit. Kiemelt szempont volt, hogy a különböző szereplők együttműködése jó például szolgálhasson más várostérségek szereplői számára is.

Az államtitkár kifejtette, a benyújtott pályaműveknek olyan 2010 előtt tervezett és megvalósult terület-, és gazdaságfejlesztési projektet kellett bemutatniuk, amely a térség egészét, vagy kulcsfontosságú területrészét érinti.

A kiírásra négy város: Kecskemét, Gyula, Tata és Veszprém nyújtott be pályázatot. Az értékelési szempontok között előnyt élveztek azok a fejlesztések, amelyek egymást erősítő hatással segítették a térség, vagy egy részének fejlődését. Fontos volt, hogy a befektetett közpénznek serkentő hatása legyen a magánberuházásokra.

A Nagydíjat a kecskeméti AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.) Kecskemét a központban - a város karakterváltozása című pályaműve nyerte el.

Zombor Gábor polgármester az elismerés átvétele után hangsúlyozta: a Kecskeméten elfogadott gazdaságfejlesztési program valamint az AIPA Kft. létrehozása válasz volt a gazdasági világválságra. Emlékeztetett arra, hogy a városban működő jelentősebb gazdasági társaságok vezetőivel, a főiskolával az önkormányzat vezetése közösen dolgozta ki a gazdaságfejlesztési programot.

Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója, az AIPA egyik alapítója és elnöke elmondta, hogy a város vezetése a Mercedes-gyár építésének bejelentése után a vállalkozókkal, a kamarával, a főiskolával és a szakoktatást végző intézményekkel összefogott azért, hogy a régió gazdasága fejlődjön. A vezérigazgató szerint a városra és a régióra nemcsak az jellemző, hogy jó gazdasági lehetőségekkel rendelkezik, hanem olyan is vezetéssel rendelkezik, amely ezt kihasználja.

Lepsényi István emlékeztetett arra, hogy „amikor a Mercedes nem kis mértékben az önkormányzat pozitív hozzáállása miatt úgy döntött, hogy ide települ", a városvezetéssel közösen elkezdtek gondolkozni azon, hogy milyen feladatokat kell még elvégezniük annak érdekében, hogy a környék vállalkozásai be tudjanak kapcsolódni a fejlesztésekbe.

Komoly eredményként értékelte a Mercedes által indított duális képzés révén megerősödött főiskolát, amely az ország egyik minta intézménye lett. Szava szerint ma már nem egy-két nagyvállalat érdeklődik a duális képzés iránt, hanem a kis- és közepes vállalatok is rájöttek arra, hogy így tudnak megfelelő szakembereket szerezni.

Fontosnak nevezte azt is, hogy a régióban egyre több vállalkozás nyitott gyárat az elmúlt évben, mert a lehetőségek, a személyi feltételek jók, az infrastruktúra fejlődik.

Forrás: NGM - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu