Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb 16 település jut ingyenesen ingatlanokhoz
A frissen felújított, nemzetközi minősítésű Gyulai Várfürdő is önkormányzati tulajdonba kerül

A Kormány döntése alapján tizenhat önkormányzat jut ingyenesen negyvenegy ingatlanhoz, összesen 1,6 milliárd forint értékben. Gyula híres várfürdőjét üzemeltető gazdasági társaság állami tulajdonban lévő kisebbségi társasági részesedésével válik gazdagabbá - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.


A jelenleg nem - vagy nem hatékonyan - hasznosított ingatlanok fenntartási, üzemeltetési, őrzési költségének megtakarításával a központi költségvetés kiadásai csökkennek. A helyi önkormányzatok pedig ingyenesen jutnak hozzá feladataik ellátását vagy fejlesztéseiket, beruházásaikat elősegítő vagyonelemekhez.

A korábbi állami ingatlanok Abádszalók, Bonnya, Budapest II. és XI. kerülete, Cegléd, Dég, Dunaharaszti, Ecseny, Kistarcsa, Sopron, Szada, Szellő, Szolnok, Tatabánya, Tiszaigar és Győr-Moson-Sopron megye önkormányzatának tulajdonába kerülnek.

A települések többek között lakóházakkal, gazdasági épületekkel, eddig is közösen használt vagy még beépítetlen területekkel lettek gazdagabbak. Az ingatlanok elsősorban a településfejlesztési célok megvalósításában lehetnek a helyiek hasznára, de a turisztikai, kulturális, sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos önkormányzati feladatok teljesítését, a közérdekű szolgáltatások ellátását is segíteni fogják.

A Gyulai Várfürdő és Gyógyszolgáltató Kft. állami tulajdonban lévő társasági részesedése is ingyenesen a helyi önkormányzathoz kerül. Gyula így hatékonyabban valósíthatja meg a Dél-Alföld egyetlen nemzetközi minősítésű gyógyfürdőjének fejlesztését. A kimagasló vendégforgalmú létesítmény jelenleg is zajló bővítését az Új Széchenyi Terv 1,2 milliárd forinttal támogatta.

A Kormány az állami vagyonról szóló törvény alapján nyilvános határozattal döntött az ingyenes vagyonjuttatásról. A tulajdon-átruházási szerződéseket állami oldalról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. köti meg. A szerződésekbe több, a felelős vagyongazdálkodás elvének érvényesülését biztosító garanciális feltétel épül be, ilyen például az elidegenítési tilalom megállapítása vagy a hasznosítási cél rögzítése.

Idén ezen felül további 5,5 milliárd forint értékű állami ingatlan és más vagyontárgy ingyenes átadásáról született döntés. A szerződések megkötése folyamatosan zajlik - áll a közleményben.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu