Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A munkaképes elítéltek teljes foglalkoztatása a cél
Jelenleg a fogvatartottak 70 százaléka végez valamilyen munkát

A belügyminiszter közlése szerint 2014 végéig el kell érni, hogy a 13 ezer, jogerősen elítélt fogvatartott közül a munkaképesek dolgozzanak.  Pintér Sándor 2013.december 12-én, Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei I. számú Büntetés-végrehajtási Intézet beruházásainak átadásakor kiemelte: a magyarországi börtönökben a jogerősen elítélt fogvatartottak 70 százaléka már munkát végez, és ezzel hozzájárul az eltartásához.


Pintér Sándor emlékeztetett a 2010-es kormányprogramra, amelynek meghatározó eleme volt a közrend és a közbiztonság javítása. „Ennek elengedhetetlen része a büntetés-végrehajtási (bv) munka" - tette hozzá. Szavai szerint alapjaiban kívánták megváltoztatni a büntetés-végrehajtás szerepét. Mint mondta, el kellett érni, hogy a rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmények elkövetői, ha többszörösen megsértik a társadalmi normákat, ténylegesen életfogytig tartó büntetést kapjanak.

A másik alapvető elvárás az volt, hogy a fogva tartás szabályaiban is történjen változás, az elzárás során végezzenek munkát - fogalmazott. A belügyminiszter utalt arra, hogy a társadalomba történő visszavezetés célját szintén előtérbe kell helyezni. Különösen a gondatlan bűncselekmények elkövetői, valamint az első bűntényesek esetében - fűzte hozzá.

Pintér Sándor a büntetés-végrehajtással szembeni elvárásként fogalmazta meg azt, hogy az elítéltek ne rójanak újabb terheket az állampolgárokra. „Tehát dolgozniuk kell, és lehetőleg a büntetés-végrehajtási intézeteknek önfenntartóvá kell válniuk" - mondta.

A belügyminiszter szerint ezek a célkitűzések fogalmazódtak meg abban a törvényjavaslatban is, amelynek tárgyalása folyik a parlamentben. Reményei szerint ezeket a célkitűzéseket a képviselők elfogadják, és a parlamenti döntés után „a törvény erejénél fogva is másképpen fog alakulni a büntetés-végrehajtás".

Pintér Sándor fontosnak tartja a büntetés-végrehajtási intézetek átalakítását, hogy az egyre több ténylegesen életfogytiglanra ítélt fogva tartását biztosítsák, valamint el kell készíteni azokat a terveket, amelyek lehetővé teszik a munkaképes fogvatartottak teljes foglalkoztatást.

A megyei büntetés-végrehajtási intézetben a férőhely-bővítési program keretében 95 millió forintos beruházással elkészültek az újabb 35 fogvatartott elhelyezésére alkalmas zárkák, valamint befejeződött a bv-intézet konyhájának teljes rekonstrukciója, amelyre 109 millió forintot fordítottak.

A kecskeméti objektumban nyolc zárkát, egy fogvatartotti foglalkoztatót és egy könyvtárhelyiséget is kialakítottak. A segédmunkákat nagyrészt a fogvatartottak végezték. A zárkák felszerelési tárgyait a bv gazdasági társaságai gyártották.

A kecskeméti bv-intézet az ország egyik legzsúfoltabb börtöne, telítettsége olykor elérte a 200 százalékot.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu