Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 17.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyilvánosságra hozták, kik a Fidesz egyéni jelöltjei
Ők már választottak polgármesteri és a képviselői szék között

Nyilvánosságra hozta a Fidesz a párt egyéni országgyűlési képviselő-jelöltjeinek névsorát. Az inforádió.hu összefoglalójából kiderül, hogy melyik körzetekben indulnak a legismertebb kormánypárti politikusok, és kik azok, akiknek az összeférhetetlenségi szabályok szigorodása miatt választaniuk kellett a polgármesteri poszt és a parlamenti mandátum között.


2014-ben 386-ról 199-re csökken az országgyűlési képviselők száma. 93-an listáról, 106-an pedig egyéni körzetből jutnak mandátumhoz. A Fidesz-KDNP 106 egyéni jelöltje közül 96-an most is tagjai az Országgyűlésnek. Az összeférhetetlenségi szabályok szigorítása miatt nem lehet parlamenti képviselő az, aki polgármester is.

A ismertebb politikusok közül Baranya megyében a Fidesz szóvivőjeként médiaszereplővé emelkedett Hoppál Péter Pécsen, a borászként is érdemeket szerzett Tiffán Zsolt pedig Szigetváron kéri a választók szavazatait.

A kiskunsági fideszes jelöltek listájából kiderül, hogy Kecskemét polgármestere, Zombor Gábor és Baja első embere, Zsigó Róbert már nem városvezetőként, hanem országgyűlési képviselőként szeretné folytatni a pályafutását. Ebben a megyében a kalocsai Font Sándor és a kiskunfélegyházi Lezsák Sándor neve lehet ismerős a választókerület határán túl is.

A békéscsabai Vantara Gyula is parlamenti székre cserélné a polgármesterit, Orosháza vezetője, Dancsó József viszont nincs rajta a listán, tehát valószínű, hogy ő otthon marad.

Borsodban újrázni szeretne mindegyik fideszes képviselő: köztük van Sátoraljaújhelyen Hörcsik Rihárd, Mezőkövesden pedig a belügyminisztériumi államtitkár, Tállai András.

A budapesti választókerületekben hemzsegnek az első vonalbeli fideszesek. Rogán Antal parlamenti frakcióvezető is rajta van a listán, a belvárosi polgármesterséget tehát fel kell adnia, ha győz. Országgyűlési képviselő akar lenni Zugló polgármestere, Papcsák Ferenc; Csepel önkormányzatának vezetője, Németh Szilárd rezsicsökkentés-felelős és a főpolgármester-helyettes, György István is. Egyéni képviselőjelölt lett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, ő eddig a karcagiakért dolgozott a törvényhozásban, 2014-ben azonban már Budapest II. és III. kerületének bizalmát kéri a mandátumához.

A Csongrád megyeiek közül a hódmezővásárhelyi Lázár Jánosé a legismertebb név. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár már korábban gondoskodott arról, hogy Almási István személyében megbízható utódja legyen a városvezetői poszton.

Fejér megyében a cecei polgármester, Varga Gábor döntött úgy, hogy 2014-től már csak országgyűlési képviselő szeretne lenni.

Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári önkormányzat vezetője, Nagy István szerepel a képviselőjelöltek listáján, úgy tűnik tehát, hogy ő is feladja a polgármesterséget.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Debrecen első embere, Kósa Lajos a parlamenti munka mellett döntött, de a listából most az is kiderült, hogy várhatóan nem Pósán László vagy Tasó László lesz az utódja a polgármesteri poszton, mert ők is országgyűlési képviselő-jelöltek.

Heves megyében Szabó Zsoltnak kellett választania a hatvani polgármesterség és az országgyűlési képviselőség között. Az utóbbi mellett döntött.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Karcagról származó vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor neve a legismertebb a listán. Esztergomban Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Fidesz jelöltje. Nógrád megyében Becsó Zsolt és Balla Mihály újrázna.

Pest megyében a monori Pogácsás Tibornak és a ceglédi Földi Lászlónak kell feladnia a polgármesterséget a parlamenti mandátumért. Az ismertebb politikusok közül itt, a váci körzetben indul Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető.

Somogy megyéből nincs rajta a listán Karvalits Ottó barcsi polgármester és országgyűlési képviselő, így ő valószínűleg településvezető szeretne maradni. Ebből a régióból parlamenti jegyzősége miatt a marcali Móring József Attila neve csenghet ismerősen.

A szekszárdi polgármester és országgyűlési képviselő, Horváth István is választani kényszerült: a parlamenti munka mellett tette le a voksát.

Szombathelyen a honvédelmi miniszterre, Hende Csabára, Veszprémben a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetőjére, Navracsics Tiborra, Balatonfüreden pedig a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárára, Kontrát Károlyra szavazhatnak a Fideszt választók.

Nagykanizsán Cseresnyés Péter a polgármester és az országgyűlési képviselő: az összeférhetetlenségi szabály miatt neki is döntenie kellett. Az utóbbit választotta: parlamenti képviselő akar lenni 2014-től.

A 2010-ben egyéni mandátumot szerzett kormánypárti politikusok közül jövőre nem indul egyéni választókerületi képviselőjelöltként Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója; Borkai Zsolt győri polgármester, Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár, Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, Pokorni Zoltán fideszes alelnök, XII. kerületi polgármester; Rétvári Bence közigazgatási államtitkár és Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes.

Új jelölt Kecskeméten Salacz László ügyvéd, a fővárosi X-XVII. kerületi körzetben Dunai Mónika önkormányzati képviselő, a XI. kerület egy részét és Budafok-Nagytétényt magában foglaló kerületben Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere, Dunaújvárosban Galambos Dénes Fejér megyei kormánymegbízott, az egyik győri körzetben Simon Róbert Balázs, a megyeszékhely alpolgármestere, Dunakeszin Tuzson Bence területfejlesztési biztos, Szigetszentmiklóson és környékén Bóna Zoltán dunavarsányi polgármester, a siófoki választókerületben Witzmann Mihály, Somogy megye útügyi miniszteri biztosa, az egyik nyíregyházi körzetben Petneházy Attila önkormányzati képviselő, valamint Mátészalkán Kovács Sándor, aki szintén önkormányzati képviselő.

Forrás: inforádió.hu

(A jelöltek listája a Fidesz honlapján olvasható)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu