Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A napokban lezárul az önkormányzati konszolidáció
Láng Zsolt szerint a települések egyenesbe kerülése komoly lépés az egész gazdaság egyenesbe kerüléséhez

Lezárul a napokban az önkormányzatok adósságátvállalásának folyamata - mondta Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a Kereszténydemokrata Néppárt önkormányzati találkozóján 2013. június 22-én a fővárosban.  A főpolgármester-helyettes a tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják a képviselő-testületek működőképességét, és ehhez járult hozzá az önkormányzatok adósságátvállalása.


Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben jelentette be, hogy az állam 1956 önkormányzattól vállal át adósságot. Ezután az adósságrendezés keretében összesen 600 milliárd forintnyi adósság átvállalását hagyta jóvá a kormány február 26-án.

Az átvállalás mértéke a legjobb pénzügyi helyzetben lévő önkormányzatok esetében az adósság 40, a legrosszabb helyzetben lévőknél pedig 70 százaléka. A főváros esetében ez 104 milliárd forintot jelent.

Bagdy Gábor kitért arra is: azt szeretnék, hogy amiről csak lehet, helyben szülessen döntés, és fontos, hogy az önkormányzatok minél inkább segítsék a családokat. Megjegyezte: a családok százezreinek létbiztonsága gyengült meg a devizahitelek miatt, és a KDNP továbbra is kiáll a családok csődvédelme mellett, az erre vonatkozó törvény előkészületei zajlanak.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hozzátette: a törvényjavaslat várhatóan még nyáron a parlament elé kerül.

A képviselőcsoport vezetője a kereszténydemokraták önkormányzatokban vállalt szerepével kapcsolatban kiemelte: olyan világban élünk, amikor az értékeket megkérdőjelezik, és például a család ellen folyamatos „eszmei támadás" zajlik. A kereszténydemokraták feladata az, hogy a hagyományos értékeket képviseljék, és a közösségeket megerősítsék - jelentette ki.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi polgármester azt mondta: az adósságátvállalással, a stabilitási törvénnyel, az új önkormányzati törvénnyel, valamint az államigazgatási és önkormányzati feladatok teljes szétválasztásával eljutottak oda, hogy a következő években - bár korrekciókkal - olyan önkormányzati rendszer alakuljon ki, amely stabil gazdaságilag és működésében.

Az önkormányzatok szereplőinek pedig az a feladata, hogy erkölcsében is stabillá tegyék a rendszert - jelentette ki. Ha az államigazgatásnak ez a legnagyobb alrendszere egyenesbe kerül, akkor komoly lépést tettek annak irányába, hogy az egész gazdaság, és az ország is egyenesbe kerüljön - tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu