Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mi lesz a józsefvárosi Négy Sárkány piac helyén?
Vidámpark, kocsiszín és kínai negyed után most kulturális- és sportberuházásokat tervez a kerület
A bürokrácia és a hivatalos ügyek intézése hónapokba is kerülhet. Nem így vannak ezzel az illetékesek, amikor a józsefvárosi piac felszámolásáról van szó. A VIII. kerület polgármestere kérte, a vagyonkezelő és a MÁV szinte 24 órán belül végrehajtotta Kocsis Máté kérését. Hamarosan kiderül, hogy mi lesz a Négy Tigris helyén.

Egy sajtótájékoztatón jelentette be 2013. június 16-én Józsefváros polgármestere és a budapesti rendőrfőkapitány, hogy arra kérik a Nemzeti Vagyonkezelőt és a MÁV-ot, bontsa fel a józsefvárosi piac üzemeltetőivel kötött bérleti szerződést. Alig telt el 24 óra és az eszközkezelő már fel is bontotta a szerződést, ami azt jelenti, hogy június 17-e óta ketyeg a 150 napos határidő, vagyis legkésőbb november 14-én este végleg bezár a Négy Tigris piac.

A MÁV jogászai már fogalmazzák a felmondást. Úgy tudni, elég sok dolguk van vele, mert a szerződés sem volt egyszerű és persze úgy kell felbontani, hogy a bérlő se tudjon belekötni.

A józsefvárosi piac hasznosításáról több elképzelés is volt. A VIII. kerület polgármestere két éve azt mondta, mindegy mi lesz a területen, csak a piacot szüntessék meg. Az egyik terv akkor az volt, hogy, kerüljön a bódék helyére a költözésre váró Vidámpark.

A második elképzeléssel a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ kereste meg Józsefvárost, ők a Combino villamosok számára szerettek volna kocsiszínt kialakíttatni a piac helyén. 

A harmadik verzió, hogy magántőkéből épüljön „luxus china town" a bódéváros helyén, olyasmi, mint a nyugat-európai nagyvárosokban. A polgármester azt mondta: nyolcezer kínai él a kerületükben, és semmiféle elvi kifogása nem lenne az ellen, ha egy, az Ázsia Centerhez hasonló, de továbbfejlesztett létesítmény alakulna ki ott, konferenciaközponttal, szállodával.

A negyedik verzió a június 16-i sajtótájékoztatón hangzott el: eszerint az önkormányzat a józsefvárosi piac területén mintegy 4 milliárdos beruházással sportolási és kulturális lehetőségeket teremtene.

A piacot üzemeltető és a kisebb standokat bérbeadó Komondor Kft. egyelőre nem szólalt meg. Annyit lehet róluk tudni, hogy az V. kerületben vannak bejegyezve, és üzlethelyiségek, pultok, standok bérbeadása a cég fő profilja.

Forrás: Kurir - MTI - MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu