Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Bekövetkezett az, amit szerettünk volna elkerülni”
Orbán Viktor vezeti az árvízi védekezés irányítását – Június 8-tól hívható a Nemzeti Összefogás Vonala

A miniszterelnök szerint mivel a valaha volt legnagyobb árhullámmal kell szembenézni a Dunán, a legrosszabbra is fel kell készülni. Bekövetkezett az, amit szerettünk volna elkerülni, de sajnos nem sikerült: a határszakaszon már a valaha mért legnagyobb vízállás feletti vízszintet mértek a folyón, amely még árad - mondta Orbán Viktor 2013. június 7-én Győrben, utalva arra, hogy Nagybajcsnál megdöntötte az eddigi rekordot a Duna vízszintje.


A legrosszabbra is fel kell készülni - jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor szólt arról is: elrendelte, hogy a védekezési feladatok irányítását a vezényelt katasztrófavédelmi tisztek vegyék át a veszélyeztetett településeken az eddig egyébként kiválóan teljesítő polgármesterektől, de őket is vonják be a munkálatokba.

Győr-Moson-Sopronban nyolc településen folynak munkálatok, és eddig 25 embert telepítettek ki a megyében. A szomszédos Komárom-Esztergomban - ahonnan 38 embert telepítettek ki - két elzárt település van, Dömös és Pilismarót, és felkészültek arra is, ha esetleg el kell szállítani a betegeket a komáromi kórházból. Pest megyében Kisoroszi község megközelíthetetlen, és 21 településen zajlik a védekezés, amely Budapesten is rendben halad - közölte a miniszterelnök. Beszámolt egyúttal arról, hogy első fokú árvízi védekezés 305, másodfokú 199, harmadfokú 63 kilométeren zajlik, rendkívüli helyzet pedig 191 kilométeren van.

Csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon - tájékoztatta az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) június 7-én reggel az MTI-t. A közlemény szerint rendkívüli védekezésre 191 kilométeren van szükség Győr-Moson-Sopron megyében a Duna és a Mosoni-Duna mentén, Komárom-Esztergom megyében és Pest megye Budapest feletti területén a Duna menti állami védvonalakon. Harmadfokú készültség 62 kilométeren, másodfokú a védekezés 114 kilométeren van érvényben.


Nemzeti Összefogás Vonala

Giró-Szász András kormányszóvivő és Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár bejelentette: péntek éjféltől él a 1357-es telefonszámon a Nemzeti Összefogás Vonala. Egy telefonhívás díja 250 forint. 

Szerző: MTI - kormany.hu - VG

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu