Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Koronázási hétvégét rendeznek a gödöllői kastélyban
A rendezvénysorozat Erzsébet királyné korába repíti a látogatókat

Erzsébet királyné korába repítik a Gödöllői Királyi Kastély látogatóit a „Koronázási hétvége" programjai 2013. június 7-9-én. Az eseményen felelevenedik a koronázási szertartás, amely után koronázási ajándékként került a fiatal magyar királyné használatába a gödöllői Grassalkovich-kastély. A háromnapos rendezvénysorozaton kiállítások, koncertek, gasztronómiai különlegességek, operettgála és látványos koronázási menet várja a közönséget.


Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-i megkoronázására emlékezik a Gödöllői Királyi Kastély és az Erzsébet Királyné Szálloda június 7-9-én. A háromnapos rendezvénysorozaton számtalan kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket: kiállítások, koncertek, testvérvárosaink bemutatói, gasztronómiai különlegességek, operettgála és látványos koronázási menet ragadja a közönséget vissza a monarchia korába, megidézve a kiegyezés utáni „boldog békeéveket".

A programok június 7-én, pénteken kezdődnek: 16 órakor nyílik meg az Erzsébet Királyné Szállodában az Erzsébet királyné és a gasztronómia című kiállítás a Sisi Baráti Kör rendezésében, s egyúttal ezzel a rendezvénnyel köszöntik a szálloda fennállásának 5., és az épület, az egykori községháza 100. évfordulóját. 17 órakor már a kastély előkertjében folytatódnak az események, itt avatják fel Ferenc József fehérmárvány mellszobrát. A rendezvénysorozaton Gödöllő testvérvárosai is részt vesznek, a hivatalos delegációk mellett művészeti csoportjaik a kastélyban és az Erzsébet Királyné Szálloda udvarán várják az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb része 8-án, szombaton délelőtt zajlik majd, amikor is nosztalgiavonattal érkezik meg a királyi pár a Királyi Váróhoz, ahol a Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenével fogadja a vendégeket. A muzsika már 10.30-kor elkezdődik, a gőzös pedig 10.50-kor fut be az állomásra, ahonnan 11 órakor indul el a koronázási menet. A pompázatos fogatokon a királyi családot népviseletbe öltözött menet kíséri a kastélyhoz, ahol gróf Andrássy Gyula fogadja őket.

A kastélyban folyamatos programok várják a látogatókat, jó idő esetén a díszudvaron és a Kastélyparkban a Gödöllő Táncegyüttes néptáncbemutatója, a Jászsági Huszárbandérium lovasbemutatója, majd Gödöllő testvérvárosa, Brandys nad Lábem-Staráv Boleslav vendégzenekarának koncertje, és a Gödöllő Táncszínház előadása várja az érdeklődőket. Mindezek mellett „Éld át a múltat" címmel különleges, élőképes tárlatvezetés, a gyerekeknek pedig az „Elemér túra" ígér izgalmas kalandozást.

A program kavalkád 9-én, vasárnap 9.30-kor a városi fúvószenekarok térzenéjével folytatódik, majd a királyi család érkezésére nyílik ki a kastély kapuja 10 órakor. A vendégek a kiállítások mellett a Gödöllő Táncegyüttes és a testvérvárosok kulturális műsorát élvezhetik, 14 órától pedig kutyás divatbemutatóban gyönyörködhetnek a díszudvaron. A gyerekek szórakozásáról a Nemzeti Gyermekszínház gondoskodik, aminek tagjai Grimm: A suszter manói című meséjét mutatják be.

Mindezek mellett szombaton és vasárnap folyamatosan kézművesek kínálják portékáikat, a régmúlt idők játékaival ismerkedhetnek, hintózhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, vagy a „Régmúlt és jelen kézműves szalonjában" a csipkeveréssel és paverpol textilszobrászattal ismerkedhetnek meg.

A napot szombaton és vasárnap is fergeteges operettgála zárja: Johann Strauss, Kálmán Imre és Lehár Ferenc népszerű művei csendülnek fel többek között a műfaj olyan kiváló művészeinek előadásában, mint Oszvald Marika, Csere László és Kerényi Miklós Máté.

Forrás: godollo.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu