Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Menetre kész az új menetrend Budapesten
Hamarosan éjjel-nappal Combino-val utazhatunk a Nagykörúton

Május 1-jétől lép életbe a fővárosi közösségi közlekedést meghatározó, a járatok forgalmi jellemzőit tartalmazó új paraméterkönyv, melyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV közösen készített elő. A legfontosabb változás az, hogy a 6-os villamosok a Nagykörúton szünet nélkül éjjel-nappal közlekednek felváltva a zsúfolt éjszakai buszjáratot. A Paraméterkönyvet Dr. György István főpolgármester-helyettes hagyta jóvá a BKK és a BKV javaslatai nyomán.


A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerinti a főbb változások:

 • Április 30-án szombat este már nem indul útjára a 906-os éjszakai busz, helyette egész éjjel közlekedik a 6-os villamos, és ez ezen túl a 6-os villamosok mindennap 24 órán keresztül - az éjjeli órákban 15 percenként - közlekednek. A Combino-villamosokra - az éjszakai buszokon megszokottak szerint - biztonsági őröket vezényel a BKV. (A trolibuszok és villamosok felsővezeték-keresztezéseinek korszerűbb rendszerre való cseréjéig a következő hónapokban kéthetente egy éjszakán, a felsővezeték-rendszer karbantartása miatt lesznek átmeneti üzemszünetek az éjszakai villamosközlekedésben, amikről a BKK rövidesen részletes tájékoztatást ad.)

 • A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz üzemideje meghosszabbodik, hogy a késő esti és éjjeli órákban érkező utolsó repülőgépekről is legyen tömegközlekedési kapcsolat Budapest központja felé. A 200E autóbuszok ezért meghosszabbított üzemidőben éjjel 1:16-ig indulnak a reptérről májustól, a metró üzemzárása után Kispesten csatlakozva a belváros felé közlekedő éjszakai buszokhoz.

 • Új menetrend lép életbe a ráckevei HÉV-en, mellyel a vonalközi átszállások száma lecsökken, s jelentősen javul a szolgáltatás színvonala. További fejlesztés, hogy az utasoktól kapott észrevételek alapján a 21:05-kor induló vonat a zsúfoltság csökkentése érdekében Dunaharaszti helyett Tökölig közlekedik.

 • Új menetrend lép életbe a 13-as és 113-as autóbuszcsalád járatain, mely javítja a diósdi térség kiszolgálását, s összehangolást biztosít az agglomerációban a Volánbusz, míg a Camponánál (Budatétény vasútállomásnál) a MÁV-Start vonataival.

 • Jelentősen sűrítjük Budapest legzsúfoltabb és egyik legsűrűbb buszjáratát, az Újpalotát a Rákóczi úton át Dél-Budával összekötő 173E járatot.

 • Új menetrend lép életbe a Ferenc körúttól Pesterzsébetre közlekedő 51-es (korábban 21-es) villamoson, s a vonalon megjelennek a kevésbé zajos és fűtött, nemrég használtan beszerzett hannoveri villamosok. Mindemellett új megállóhely is létesül a vonalon.

 • A zsúfoltság miatt sűrűbben közlekednek Dél-Pest fontos autóbuszjáratai: az Alacskai úti lakótelepről induló 254E (a reggeli csúcsidőben), illetve a Pesterzsébetet a Blaha Lujza térrel összekötő 99-es autóbusz (hétvégente).

 • Módosul a 105-ös busz útvonala: a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret. A módosítás indoka az, hogy a járatot többségében használó, az Andrássy út felé a téren átutazó utasok így jelentős időt, utazásonként 4-5 percet takarítanak meg.

 • Új közlekedési rend lép életbe a 28-as és 37-es villamosok vonalán: az eddigiektől eltérően az izraelita temető nyitvatartási idejéhez igazítva érik el a villamosok a temetőt, mely az eddigi 37-es helyett ezután a 28-as villamosokkal lesz megközelíthető.

 • A Moholy-Nagy Egyetem észrevétele alapján kiterjed a Zugligeti utat kiszolgáló 222-es autóbusz üzemideje.

 • Átalakul a 25-ös és 225-ös buszcsalád közlekedési rendje: a kevéssé kihasznált 225-ös autóbusz csúcsidőn kívül nem közlekedik, viszont a 25-ös autóbuszjárat sűrűbben jár majd a zsúfolt, kora esti időszakban.

A Budapesti Közlekedési Központ a BKV-val együttműködésben folytatja a budapesti tömegközlekedési hálózat felülvizsgálatát fenti változtatások után is, ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot örömmel fogadnak, akár a változatlan, akár a most megváltozó forgalmi rend szerint közlekedő járatokkal kapcsolatban.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu