Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. február 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megszűnhet a bérlakások kedvezményes értékesítése
A végrehajtási rendeletét hiányában egyelőre nagy a bizonytalanság
Egy, január elsejétől hatályos új törvény értelmében minden eladásra szánt önkormányzati ingatlanra elővásárlási jogot tart fenn az állam. Mindez azt jelentheti, hogy nem lesz értelme folytatni az önkormányzati lakások kedvezményes értékesítését a helyi rászorulók körében - mondta Török Sándor, a százhalombattai Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke a Százhalombattai Hírtükörnek.

A százhalombattai önkormányzat tavaly év végén negyedik alkalommal hirdette meg lakásértékesítési pályázatát, aminek keretében eddig 25 önkormányzati ingatlant adott el olyan százhalombattaiak részére, akik önerőből nem lennének képesek az otthonteremtésre. A pályázaton csak olyanok indulhatnak, akik legalább öt éve életvitelszerűen is a városban laknak és nem rendelkeznek lakóingatlannal. Az értékelés alapjául szolgáló nyilvános pontrendszer előnyt biztosít a gyermekeket nevelőknek, azoknak, akik beteg családtagot gondoznak vagy egészségtelen körülmények között élnek, és plusz pontot biztosít azoknak a családoknak, akik önkormányzati bérlakásból költöznek ki, amit nem laktak le és nem terheltek közmű-, illetve lakbértartozással.

Török Sándor kiemelte, a pályázat egyik legfontosabb célja, hogy azok, akiknek a helyi rendelet szerint már nem lehet meghosszabbítani a bérleti szerződését, ne az utcára vagy az átmeneti szállóra kerüljenek. Az önkormányzat szociális gondoskodását azonban keresztülhúzza az állami elővásárlási jogot teremtő törvény, hiszen a magyar államnak ugyanolyan feltételekkel kell felkínálni az ingatlanokat, amilyenekkel a helyi lakosság pályázhat rájuk. Márpedig ezek igen kedvezőek, a pályázat nyerteseinek mindössze 20 százalék önrészt kell befizetniük, a többit pedig - akár 15 éves futamidőre - kamatmentesen törleszthetik.

Mivel a törvény végrehajtási rendeletét egyelőre nem hirdették ki, nagy a bizonytalanság. A szakbizottság úgy döntött, állásfoglalást kérnek az illetékes minisztériumtól. Ha ez az önkormányzat számára pozitív lesz, február 6-i ülésükön még kijelölhetik a hat új lakástulajdonost, ha viszont negatív, visszavonják a pályázatot.


Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu