Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mélyszegénység elleni mintaprogram Nyíregyházán
Városrészi rehabilitáció – Gyakorlatorientált képzések – Roma szakkollégium

Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul Nyíregyházán. A lakhatási és a foglalkoztatási körülményeket javító tervek megvalósítására az önkormányzat és az érintett szervezetek - a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, a budapesti Türr István Képző- és Kutató Intézet, a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegye, a Humán-Net Alapítvány, valamint a helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. - konzorciumot hoztak létre.


Köpeczi-Bócz Tamás, a fővárosi kutatóintézet főigazgatója a konzorciumi szerződés aláírása kapcsán elmondta: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által kidolgozott, a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci programja Nyíregyháza döntően romák lakta Huszár- és Keleti-lakónegyedében valósul meg.

A minisztériumi forrásból 2012-ben rendelkezésre álló mintegy 100 milliós keret egynegyedéből, 25 millió forintos költségből a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen építőipari szakmákat oktatnak hátrányos helyzetű embereknek. A képzés gyakorlatorientált lesz, az érintettek kis létszámú, 6-8 fős csoportokban sajátíthatják el a kőműves, az épületgépészet-szerelő, valamint a festő szakmát. A főigazgató hozzátette: a második fél évben a családsegítő intézmények humánszolgáltatási kapacitását is fejlesztik, és nem csak Nyíregyházán, hanem országszerte.

Köpeczi-Bócz Tamás tájékoztatása szerint a létrehozott konzorcium a helyi igényeknek megfelelően további támogatási feladatokat is meghatároz majd, azok megvalósításához pályázatok kidolgozásával és benyújtásával teremtik elő a szükséges forrásokat. Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere az MTI szerint emlékeztetett arra, hogy jövőre indul a Huszár-lakónegyed városrészi rehabilitációs programja, az Európai Unió 85 százalék arányú támogatásával 490 millió forintot költenek az ottani lakhatási körülmények javítására és közösségi programok finanszírozására.

A lakónegyedben szeptembertől ismét létrehozták a görög katolikus egyházmegye fenntartásában az általános iskolát, amely felfutó rendszerben, az évtized végére lesz nyolc évfolyamos. A helyi önkormányzat az iskola mellett az óvodát is egyházi fenntartásba adta januártól. A hátrányos helyzetű, cigány gyermekek oktatását segíti az evangélikus egyház és a helyi főiskola által létrehozott roma szakkollégium is. A polgármester hangsúlyozta: emellett a közmunkaprogram keretében a lakónegyedben élő, szakképzettséggel nem rendelkező felnőtteket is bevonták a képzésbe az idén, és a most létrejött konzorcium segítségével még többen jutnak majd szakmai képzettséghez, amely javítja a kisebbség tagjainak az elhelyezkedési esélyeit.

Forrás: MTI-Agromonitor
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu