Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Köztéri viselkedési kódex készült az I. kerületben
Tilos galambokat etetni, a Gellérthegyen sziklát mászni és az utcai tereptárgyakat „leküzdeni”

Átfogó rendeletben szabályozza a közterületen való viselkedés rendjét az I. kerületi önkormányzat. A városrészben korábban külön rendeletben szabályoztak egyes eseteket, így a játszótéri dohányzás és a közterületi szeszesital-fogyasztás tilalmát, a zajvédelmet és az állattartási szabályokat. A január 1-jén hatályba lépő rendelet azonban ezek mellett több új elemre is kiterjed.


A kerület tájékoztatása szerint életszerűbbé válnak a kutyasétáltatás szabályai, így például nem kell este 9 óráig várnia annak, aki a Tóth Árpád sétányon szeretné futtatni kutyáját, ezután a közvilágítás bekapcsolásától használható a terület. A rendelet mellékletében felsorolják azokat a kutyafajtákat, amelyeket kötelező szájkosárral sétáltatni. Egyebek mellett ez vonatkozik a dobermannra, a kaukázusi juhászra, a kuvaszra, a német juhászkutyára, a pitbull terrierre, a rottweilerre, valamint ezek keverékeire. A szabályozás kimondja, hogy a városrész egész területén tilos galambokat etetni, illetve a kutyák ürülékének eltávolításáról azonnal gondoskodnia kell a sétáltatónak.

A rendelet a korábbiak szerint szabályozza a zajvédelmet is, vagyis este 10 és reggel 7 óra között tilos hangoskodással zavarni a lakókat. A közterületek állapotának megóvása érdekében tilos a műtárgyak, emlékművek, szobrok, utcabútorok, lépcsők, szökőkutak nem rendeltetésszerű használata, vagyis az ezeken való gördeszkázás, görkorcsolyázás, rollerezés, kerékpározás, „falmászás", továbbá a parkour, azaz az utcai tereptárgyak „leküzdése".

A szabályozás új eleme, hogy megtiltja az életveszélyes helyekre való kimászást, eszerint több építmény tetejére nem szabad felmászni, illetve a korlát mögé menni. Ez vonatkozik az Alagút tetejére, a Gellérthegy szikláira, a Bécsi kapu tetejére, valamint a Várfal mellvédfalára. Aki a rendeletben foglalt tilalmakat megszegi, 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu