Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem lesz hatósági áras a vasúti és buszos közlekedés
2012 áprilisától a helyközi közlekedésnél az állam, a helyinél az önkormányzat alakíthatja ki z árakat a szolgáltatóval közösen
A vasúti és autóbuszos helyi, helyközi közösségi közlekedési szolgáltatás kikerül a hatósági áras körből jövő áprilisban, ettől kezdve a helyközi közlekedésnél az állam, a helyinél pedig az önkormányzat a szolgáltatókkal közösen alakítja ki az árakat a közszolgáltatási szerződésben. Az Országgyűlés december 23-i ülésén fogadta el az egyes törvények Alaptörvénnyel összefüggő módosításáról szóló javaslatot, amely több közlekedési tárgyú törvényt módosít.

A közúti közlekedésről szóló törvény kiegészül azzal a rendelkezéssel, hogy a helyi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat a közigazgatási területén végzett személytaxi- szolgáltató működését - ideértve a személyszállítási-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működését is - meghatározott feltételekhez kötheti, ezeket rendeletben rögzítheti.

Az új szabályozás szerint a helyi önkormányzat a helyi sajátosságok figyelembevételével, a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló jogszabályban meghatározottak mellett további, a járművek külső megjelenésére, környezetvédelmi besorolására és méretére vonatkozó feltételeket állapíthat meg.

Rögzíti a jogszabály azt is, hogy a helyi önkormányzat meghatározhatja a tevékenység folytatásához szükséges infokommunikációs eszközök alapvető műszaki sajátosságait, további feltételként köztartozás-mentességet és a tevékenység folytatásához szükséges mértékű tőkeerőt írhat elő.

Az árak megállapításáról szóló törvény a jövőben nem vonatkozik a helyi és helyközi közösségi közlekedési szolgáltatások áraira, vagyis 2012 áprilisától kikerül a hatósági áras körből a vasúti és autóbuszos helyi, helyközi közösségi közlekedési szolgáltatás, és a helyközi közlekedésnél az állam, a helyinél pedig az önkormányzat a szolgáltatókkal közösen alakítja ki az árakat a közszolgáltatási szerződésben.

Forrás: MTI -Stop.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu