Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Állami ingatlanokat kap huszonkilenc önkormányzat
Az ingatlanok az átvevők feladatellátását szolgálják
Ingyenesen kerül országszerte huszonkilenc önkormányzat tulajdonába ötvenhárom, eddig nem hatékonyan hasznosított állami ingatlan, összesen mintegy 922 millió forint forgalmi értékben. A kormány határozata alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012. június 30-ig köti meg az ingatlanok tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződéseket.

A helyhatóságok tulajdonába adandó ingatlanok az állami vagyongazdálkodás számára jelenleg nem vagy nem hatékonyan hasznosíthatók, viszont alkalmasak arra, hogy segítsék az átvevők feladatellátását. A fenntartási, üzemeltetési, őrzési költségek megtakarításával a központi költségvetés állami vagyonnal kapcsolatos kiadásai csökkennek.

Az átadások nyomán például Eger városának önkormányzata egy 217 millió forint értékű épületegyütteshez jut hozzá. Az ingatlan a szociális és gyermekjóléti ellátáshoz (főként diákétkeztetéshez) kapcsolódó feladatok végrehajtását teszi majd lehetővé. A Sátoraljaújhely önkormányzata részére összesen 153 millió forint értékben átadandó három ingatlan (egy laktanyaépület és a hozzá kapcsolódó gazdasági épületek, területek) együttes kezelésével új lakások kialakítására nyílik lehetőség. Az átvételre váró ingatlanok között a vagyonkezelési feladatok ellátása szempontjából kedvezőbb feltételeket biztosító vagyonelemek is szerepelnek, így több közút és helyi vízmű is.

A kormány idén március és szeptember után harmadik alkalommal döntött állami ingatlanok ingyenes átadásáról. A jövő évben megkötendő tulajdon-átruházási szerződésekbe több garanciális feltétel épül be, ilyen például az elidegenítési tilalom megállapítása vagy a hasznosítási cél rögzítése is, amelyek a felelős vagyonkezelés elvének érvényesülését biztosítják. Az ingatlanok tételes jegyzéke a kihirdetett kormányhatározat mellékleteként a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg - adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu