Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

20 milliárd többlettámogatás az önkormányzatoknak
A súlyos likviditási gondokkal küzdő települések is tiszta lappal kezdhetik a jövő évet

A Kormány 20,4 milliárd forintos többlettámogatást juttat az önkormányzatoknak. A pénz az önkormányzatok számláján lesz még ebben az évben, így a 2012-es évnek tiszta lappal indulhatnak a helyhatóságok. Az önkormányzati rendszer a rendszerváltás óta nem részesült ilyen jelentős támogatásban - jelentette ki Tállai András a december 22-én megtartott kormányszóvivői tájékoztatón.


Az elmúlt időszak negatív gazdasági történései még tovább nehezítették az amúgy is kiszolgáltatott és nehéz helyzetben lévő önkormányzatok életét, ezért a Kormány tegnapi ülésén döntött arról, hogy még az év vége előtt 20,4 milliárdos többlettámogatást nyújt a magyarországi települések számára - tájékoztatott a döntésről Giro-Szász András.

A kormányzat nagy horderejű döntést hozott akkor, mikor úgy határozott: a súlyos likviditási gondokkal küszködő önkormányzatok megsegítésére átcsoportosít több mint 20 milliárd forintot - vette át a szót Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár, aki tájékoztatott arról is, hogy a rendelet megjelenése december 23-án, az összegek átutalása pedig az ünnepek után várható.

A Kormány december 21-ei döntésével a költségvetési törvény IX. „Helyi önkormányzatok támogatásai és átengedett személyi jövedelemadója" fejezetben 20 milliárd forint fejezeten belüli átcsoportosítással új jogcímek létrehozásáról döntött:

1.) 8,5 milliárd forint támogatásban részesül 10 megyei jogú város, egy város és egy kistérség a kötelező feladataik biztonságos finanszírozásához és az EU-s források eléréséhez szükséges önrész előteremtéséhez.

2.) 7 milliárd forint jut 403 községi, nagyközségi, városi önkormányzatnak rövid lejáratú hitelállományaik törlesztésének támogatására, melyet elsődlegesen likvidhitel, folyószámla-hitelkeret, munkabérhitel tartozás törlesztésére fordíthatnak.

3.) 4 milliárd forintot kap 1212 hátrányos helyzetű önkormányzat. Támogatásra jogosultak azon települések, amelyek a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. és 4. mellékletében és a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló 240/2006. (XI. 30.) Kormány rendelet mellékletében is szerepelnek. A támogatást az önkormányzatok hátrányos helyzetük javításával összefüggésben, elsődlegesen közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, más forrásból el nem ismert kiadásokra, a település önfenntartó képességét segítő dologi eszközök beszerzésére fordíthatják.

4.) 858,1 millió forint kerül 456 helyi önkormányzat számlájára szociális célú tűzifa vásárlására. Azon önkormányzatok részesülhetnek a támogatásból, amelyek előzetesen jelezték igényüket a BM felé. A támogatást az önkormányzatok az állami erdőgazdaságok által biztosított tűzifa vásárlására fordíthatják, mely szociális rászorultság alapján a helyi lakosság természetbeni támogatására szolgál.

Forrás: kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu