Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újszilvásé lett a Magyarországi Falumegújítási Díj
Komlóska, Kunsziget és Paloznak is elismerésben részesült

Megszületett a Magyarországi Falumegújítási Díj végeredménye. A belügyminiszter és a vidékfejlesztési miniszter által kinevezett, a két tárca, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló bizottság falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért a Pest megyei Újszilvást tüntette ki a fődíjjal, de további 12 település is elismerésben részesült.


A Bizottság a pályázatok és a bejárások együttes mérlegelésével megállapította, hogy a regionális zsűrik jó és alapos munkát végeztek, gyakorlatilag elfogadta a zsűrik által kialakított sorrendeket, ahol regionális szinten nem sikerült ezt megtenni, eldöntötte a sorrendet. A Bizottság abban is egyetértésre jutott, hogy a régiók között sem volt tapasztalható szignifikáns különbség. Ezért a díjazási kategóriákat a regionális sorrendek alapján állapította meg. A győztest a regionális első helyezettek közül választotta ki.

A döntést nehezítette, hogy sok jó pályamű készült, a helyszíneken meggyőző teljesítményeket tapasztalt. Sokszor az „almát a körtével kellett összehasonlítani", hiszen egymástól szögesen eltérő helyzetű települések más és más módszereket követve eredményesek. A szavazás ezt híven tükrözte, hiszen a döntés minimális különbséggel született.

A Magyarországi Falumegújítási Díj 2011 végeredménye a következő:

  • A Magyarországi Falumegújítási DíjI. helyezését a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért Újszilvás (Pest megye) kapta.
  • Magyarországi Falumegújítási Díjat a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért Bakonyszombathely (Komárom-Esztergom), Bicsérd (Baranya), Komlóska (Borsod-Abaúj-Zemplén), Kunszállás (Bács-Kiskun), Kunsziget (Győr-Moson-Sopron) és Paloznak (Veszprém) kapott.
  • A falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért Budajenő (Pest), Csikóstöttös (Tolna), Gyöngyössolymos (Heves), Megyer (Veszprém), Petőfiszállás (Bács-Kiskun) és Rábapatona (Győr-Moson-Sopron) kapott elismerést.

A pályázati kiírásban meghirdetett falumegújítási díjak mellett kiosztották a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjait is. Ezek mellett még további díjak is várhatók. A díjátadásra és konferenciára várhatóan április második felében kerül sor Alsómocsoládon - tájékoztat a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu