Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati összefogás az uniós forrásokért
Megalakult a Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége
Kecskemét városának kezdeményezésére tizenhárom település önkormányzata december 14-én megalapította a Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetségét (VÁTOSZ), az uniós források hatékonyabb felhasználása érdekében. A szervezet vezetőjévé Uhlig Ritát, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjét választották meg.

A kecskeméti városházán tartott alakuló ülésen Zombor Gábor polgármester házigazdaként hangsúlyozta: a városfejlesztő cégek összefogása azt jelenti, hogy tudásukat, tapasztalatukat egymással megosztva a városok képesek lesznek még hatékonyabban lehívni az uniós forrásokat.

Az ülés után Uhlig Rita az MTI-nek elmondta: a fejlesztési célok feltárása, az ehhez kapcsolódó forrástérkép felállítása valamint a fejlesztési források megtalálása a szövetség kiemelt célja. Véleménye szerint fontos, hogy az ország keleti részétől a nyugatiig az információk egy időben érkezzenek meg, valamint az, hogy együttműködés alakuljon ki a városok szakemberei között.

Együttműködnek a jövőben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, a szaktárca képviselőivel azért, hogy a városoknál meglévő szakmai tapasztalatok épüljenek be e pályázatok kiírásába. Uhlig Rita kiemelte a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. tevékenységét, amely jelenleg 15 pályázatot kezel, 150 milliárd forintot meghaladó összértékkel. Közlekedés-fejlesztési pályázatok mellett, többek között város rehabilitációs, oktatási célú, környezetvédelmi pályázatokat nyújtottak be és felügyelik azokat.

Érdekességként említette a szövetség vezetője, azt az Európai Unióhoz benyújtott pályázatot, melyet Budapest XII. kerületének önkormányzatával, valamint román és szerb partnerekkel együttműködve készítettek el. Egy zajtérkép további fejlesztését, informatikai megtámogatását szolgálja a pályázat - fogalmazott az ügyvezető.

Uhlig Rita hangsúlyozta: a Mercedes-Benz vezetése például folyamatosan érdeklődik a Kecskeméten folyó tervek és fejlesztések iránt. Kecskemét mellett Miskolc, Pécs, Békéscsaba, Nyíregyháza, Dunaújváros, Budaörs, Ózd, Szentgotthárd, Budapest III. kerülete, Gyöngyös, Dorog és Budapest V. kerülete tartozik az alapítók közé, de már több város jelezte csatlakozását - fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu